Dacă America e îngrijorată, noi…

Avem știrea de mai jos, care a făcut înconjurul planetei, despre posibilul președinte al SUA care, practic, pune în discuție existența NATO, adică un soi de abdicare a occidentului în fața Rusiei.

Trump afirmă că ar încuraja Rusia să ”facă orice vrea” oricărei ţări NATO care nu plăteşte destul

Acum citesc că Congresmenii americani au aflat informații despre o „amenințare gravă la adresa securității naționale”. Surse CNN: E legată de Rusia

Nu se știe, acum, mai mult despre ce fel de amenințare la adresa securității SUA este vorba, dar am curaj să pariez că nu o să mai mănânc salată de vinete tot anul dacă mă înșel. Mai mult ca sigur, deci, este vorba de amestecul rușilor în alagerile ce vor avea loc anul acesta în SUA. Mai exact, de eforturile pe care le face Rusia ca Trump să câștige alegerile.

Habar n-am ce ar putea să facă americanii în raport cu asta. I-am văzut aparent neputincioși și în fața evenimentelor în care tot felul de arătări exaltate au invadat Capitoliului în 2021. Alții zic că ar fi vorba de faptul că rușii ar pregăti să ducă în spațiu o armă nucleară pe care putea-o folosi pentru neutralizarea sateliților occidentali. Nu știu…

Sunt multe lucruri pe care nu le înțeleg în SUA. Cum naiba un popor atât de mare și mândru, ca cel american, nu poate să găsească doi candidați, sănătoși la cap și care să aibă vârsta care să nu te facă să te gândești la zile de doliu național decretate la moartea președintelui?! Chiar în halul ăsta a ajuns SUA, în care soartă națiunii și poate a lumii să fie disputată între Biden și Trump?

Chiar nu au Partidul Republican și Partidul Democrat oameni sănătoși, normali la cap, responsabili, în afară de unul care uită pe unde este și altul care ar fi în stare să vândă țări rușilor numai ca să mai prindă el un mandat?!

Ideea este, face Europa mai mult decât să se îngrijoreze în fața îngrijorării SUA? Sau rămâne, în continuare, la cheremul senilității și nebuniei unor lideri de peste ocean?!

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky