Cum îți dai seama că îmbătrânești

Prima dată, revistele Formula As sau Taifasuri îți vor deveni mai familiare decât ți-a fost vreodată Playboy. Apoi vei începe să faci diferența între ceaiul de sunătoare și cel de mușețel. În plus, vei știi că o cură cu argilă e bună pentru stomac, colon și pentru scăderea colesterolului.

Vei ști că vinul sec e mai bun pentru o seară prelungită decât berea. Vei căuta cuvântul light pe etichete și vei aduce rucola mai des pe masa ta.

Nunțile nu se împuținează. După ale copiilor vin cele ale nepoților. Dar priveghiurile și parastasele încep să-și facă loc în agenda ta mondenă.

O să constați că ești mai înțelegător, nu-ți mai pierzi răbdarea cu toți oamenii care nu văd lucrurile din unghiul din care le privești tu. Ai constatat, de multe ori, și de multă vreme, că perspectiva face ca ce este bun azi să fi fost de neacceptat anul trecut.

Din toate motivele de sus începi să nu mai fi atât de ușor de dezamăgit. Pentru că ai înțeles că lumea se schimbă greu, dar mai ușor e să te schimbi tu.

Cum îți dai seama că îmbătrânești? Te apuci de lucruri și nu mai ai răbdare să le termini. Cum fac eu acum cu postarea asta.
Cum îți dai seama că îmbătrânești? Începi să scrii și să citești postări ca asta…
–––––––––––––––––––––-
Textul e scris de mine, dar poza este generată de inteligența artficială. Vi se pare ceva în neregulă cu ea?

Un comentariu la „Cum îți dai seama că îmbătrânești”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky