De ce ţi-e frică, nu scapi!

Acum vreo câţiva ani am citit o ştire despre un bărbat care a cerut liber de la serviciu, pentru că era vineri 13. Omul era supersitiţios şi i-a fost teamă să nu se întâmple vreun accident la muncă, acesta lucrând în construcţii. În ziua sa liberă, vineri 13, a venit un vecin pe la el. Superstiţiosul hai să facă o cafea… Când să ia o cană din dulap, l-a înţepat o viespe în podul palmei. În câteva minute omul a murit de şoc anafilactic.

Există o vorbă ale cărei sensuri se pierd în vechime: „De ce ţi-e frică, nu scapi!” Cel mai la îndemână sens ne duce cu gândul la implacabilitatea destinului. „Dacă ţi-a fost scris să mori în accident, aşa va fi”- spun bătrânii şi nu numai ei. Cu mulţi ani în urmă, în oraşul meu, o femeie a murit strivită de o maşină, pe trotuar , în timp ce stătea la coadă să ia un suc la dozator.

Să mai luăm în calcul o variantă: Atitudinea şi gândurile noastre atrag energii de aceeaşi factură cu energiile emise de noi. Avem gânduri negative, atragem energii negative. Eu cred în asta şi am văzut că funcţionează. Câtă vreme ne concentrăm pe lucrurile pozitive acestea sunt atrase în viaţa noastră.

Dacă gândurile sunt ale noastre, atunci de ce să nu fie în sprijinul nostru?! De nimeni nu depinde alungarea gândurilor potrivnice nouă… E un exerciţiu. De făcut.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky