20 aplicații utile Android pe care le am în telefonul meu

Primul meu telefon inteligent a fost un HTC Wildfire. Micuțul și-a făcut treaba cât a putut la acea vreme. Acces la email, Facebook, browsing pe net, organizer, aplicații diverse… Până am pus mâna pe un iPhone 4s. Era o trecere… ceva de genul de la bicicletă la avion. Am crezut că nu voi abandona Apple. Eram sigur că următorul telefon va fi cu iOS.

Niciodată să nu spui niciodată. Nemulțumit de unele limitări specifice iOS, mi-a încolțit în minte ideea de a mă întoarce la Android. Așa a intrat în casă Motorola Moto X. Un telefon cu un raport preț/calitate excepțional. L-am ținut aproape doi ani și am ajuns la Samsung, o marcă pe mâna căreia nu îmi închipuiam să mă dau, acum vreo 4 ani în urmă. Samsung S6 a fost saltul pe care coreenii l-au făcut, serios, spre calitate.

Sunt foarte mulțumit de acest smartphone, dar îmi dau seama că acesta nu ar fi nimic fără aplicațiile pe care le folosesc. Iată o listă cu principalele aplicații (instalate în Samsungul meu) fără de care eu nu mai văd un telefon inteligent.

1. 1Weather. După ce am testat, îndelung, mai multe aplicații, am constatat că 1Weather este cea mai bună aplicație meteo pentru Android. Temperaturi, precipitații și alte previziuni meteo cât mai aproape de realitate. Nu e perfectă, este doar cea mai bună soluție gratuită. Vezi aplicația în Google Play!

2. Call Recorder – ACR. O aplicație gratuită pentru înregistrarea apelurilor. Odată instalată aplicația, aceasta se pornește imediat la fiecare apel și înregistrează convorbirea. Calitatea înregistrării este bună iar fișierele nu ocupă mult loc. Pentru un jurnalist, aplicația este excelentă. Vezi aplicația în Google Play!

3. Bitdefender – Mobile Security & Antivirus. E clar. Protecție permanentă în timpul navigării, verifică aplicațiile la instalare dar și în timpul funcționării lor în fundal, localizează telefonul, șterge datele sau blochează telefonul de la distanță în caz de furt/pierdere. Pentru ăsta dau 36,10 lei/an. Siguranța datelor este ceva care contează. Vezi aplicația în Google Play!

4. Booking. Cea mai cunoscută aplicație pentru rezervări online în toată lumea. Eu am folosit-o și în Europa și în România. Este foarte bună. Îți păstrează un istoric al rezervărilor, cât și planurile viitoare de călătorie. Vezi aplicația în Google Play!

5. Color Switch. Nu prea am jocuri în telefon, dar ăsta e foarte fain. Cu aproximativ 100 milioane de download-uri în toată lumea, e clară treaba că avem de a face cu un joc tare la modă. Unii zic că ar putea crea dependență. Vezi aplicația în Google Play!

6. Chrome. Nu m-aș da pe mâna altui browser de internet. Funcționează ireproșabil și are o serie de funcții utile și interesante. Vezi aplicația în Google Play!

7. Facebook. Unii zic că ar consuma cam multă baterie și că mai bine te loghezi din browser. Eu utilă pentru un consumator insistent, cum sunt eu. Vezi aplicația în Google Play!

8. Google Analytics. Statistici detaliate, în timp real, despre traficul de pe site-urile mele. Vezi aplicația în Google Play!

9. Google Cast. Cu această aplicație și un dispozitiv Chromecast, orice televizor cu o conexiune HDMI devine SMART. Proiectezi orice fel de conținut de pe telefon pe televizor. YouTube merge super pe televizor. Vezi aplicația în Google Play!

10. Google Foto. Cea mai tare aplicație de la Google. Backup pentru toate pozele din telefon. Nelimitat și GRATUIT. Uite aici postarea în care am explicat despre ce e vorba. Vezi aplicația în Google Play!

11. Hărți (Google Maps). Fără celebra aplicație de hărți și GPS de la Google, multe destinații ar fi rămas de neatins. Este o aplicație indispensabilă. Aș plăti pentru ea, dacă s-ar cere bani. („Hei, Google, am glumit!”). Vezi aplicația în Google Play!

12. Keep. Un alt serviciu gratuit de la Google. Note și notițe organizate cu etichete și culori Keep funcționează pe toate dispozitivele Android și pe PC-urile logate în Google. Practic, notele sunt sincronizate pe toate dispozitivele. Keep știe și note vocale, pentru atunci când nu poți sau ți-e lene să scrii. Eu fac și listele de cumpărături cu drăcia asta. Vezi aplicația în Google Play!

13. My Vodafone. Aplicația operatorului meu de telefonie mobilă. Utilă pentru a ține evidența planului de date (convorbirile sunt nelimitate acum), dar și pentru a face unele achiziții promoționale. Vezi aplicația în Google Play!

14. RAR. Pentru că Android-ul nu este iOS. Pot să deschid chiar și documente arhivate, cu ajutorul acestei aplicații. Sau pot arhiva mai multe documente, pentru a trimite, apoi, arhiva prin mail. Vezi aplicația în Google Play!

15. Shazam. Poezie de aplicație. Nu cred să mai fie cineva care să nu știe cum poți afla numele unei piese care se difuzează la radio sau într-un club. Cu Shazam. Vezi aplicația în Google Play!

16. SwiftKey Keyboard. Peste 250 milioane de oameni din întreaga lume folosesc tastatura SwiftKey. Pentru că este cea mai bună. Text predictiv la nivel înalt, fără să-ți corecteze automat și enervant ce scrii. Aplicația îți învață vocabularul, numele persoanelor despre care scrii, pentru a te ajuta rapid. Scrii rapid și fără greșeli. Tu pierzi dacă nu o folosești. Vezi aplicația în Google Play!

17. Pocket. Aplicație pe care o am instalată și în browserul Chrome de pe PC. Atunci când vezi ceva interesant pe net și nu ai timp să citești acum sau vrei să salvezi link-ul, Pocket te ajută să pui deoparte informațiile preferate. Îți faci un cont pe care îl poți accesa de pe orice dispozitiv, iar datele sunt sincronizate pe toate device-urile. Vezi aplicația în Google Play!

18. Instagram. Pentru iubitorii de poze. Postezi și vizionezi fotografii interesante din toată lumea. Acum te poți loga și cu contul de Facebook. Vezi aplicația în Google Play!

19. Whats App Messenger. Aplicație de mesagerie, celebră în toată lumea. Aproape toată lumea o folosește. Vezi aplicația în Google Play!

20. Zedge. Aplicația care face din telefonul tău ce vrei. Tonuri de apel, live wallpapaers, sunete pentru notificări. Adică tot ce nu-ți dă voie iOS să faci din smartphone-ul tău. Aș putea trăi fără, dar dacă se poate, atunci de ce să nu faci telefonul să sune după pofta inimii tale?! Vezi aplicația în Google Play!

După lista cu principalele aplicații instalate pe telefonul meu, vă invit să vedeți o listă cu cele mai bune și ieftine telefoane Android. Uite aici oferta!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky