Ziua în care Simona Halep a uitat că e sportivă

M-am bucurat să aflu că Simona Halep a câștigat finala de la Shenzen, împotriva Katerinei Siniakova. Nu am putut urmări meciul la nici o televiziune pentru că partida nu s-a mai transmis. După ce finala s-a amânat de mai multe ori, din pricina ploii, organizatorii au hotărât ca meciul decisiv al campionatului să se poarte într-o sală fără spectatori și fără nici măcar camerele televiziunilor.

O finală a unui campionat girat de WTA (Women’s Tennis Association) s-a jucat ca o partidă de jocuri ilegale. Fără spectatori, fără transmisiune TV. Ciudat că pentru oficialii WTA această procedură a fost acceptabilă.

Și mai ciudat este că cele două finaliste, Simona Halep și Katerina Siniakova, au acceptat să joace acest meci în aceste condiții. Pare că cele două tenismene au uitat că sunt sportive, iar sportul există datorită spectatorilor și pentru ei. Imaginați-vă partide de fotbal pe stadioane goale, pe care nimeni nu le privește nici măcar la televizor! Gândiți-vă la o olimpiadă la care nu se uită nimeni!

Nu știu câți din cei 626.750 de dolari, fonduri de premiere, au fost obținuți de campiona turneului de la Shenzen, dar probabil că sunt cei mai rușinoși bani câștigați din tenis. Și îmi pare rău că Simona Halep a căzut în această capcană. Probabil că era stresată din cauza meciului, la fel ca și Siniakova. Poate că s-a gândit la bani. Poate a simțit că dacă va amâna meciul va avea șanse mai mici să-l câștige.

Oricum ar fi, este regretabil că nici una din cele două tenismene valoroase, nici unul din oficialii WTA, nu a realizat uriașa impostură în care este împins sportul alb de către chiar organizatorii turneului. Un sport, orice sport, fără spectatori, fie ei în arene sau în fața televizoarelor, nu are nici un sens.

A fost un meci de tenis jucat pe întuneric. Un întuneric împotriva căruia nu am observat să lupte prea multe organisme profesionale ori de presă. Și asta e trist. E trist că am apucat ziua în care Simona Halep a ridicat în sus o cupă și n-a aplaudat-o nimeni.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.