Wake up and Fight! 25 rezoluţii pentru 2016

Conform DEX, rezoluţie înseamnă hotărârea luată în urma unor dezbateri colective ori rezolvare pe care cel în drept o dă unei cereri, unui act etc.

La sfârşitul unui an şi începutul altuia, unii oameni fac o listă de “rezoluţii”, un obicei venit de pe la americani, pe care şi românii l-au adoptat cu entuziasm. În definitiv… ce ar putea fi rău în a-ţi propune ţinte pe care să te angajezi să le atingi în noul an?! Un fel de promisiune a unui om mai bun, mai eficient, mai sănătos, mai…, care se naşte odată cu Anul Nou.

O listă de rezoluţii a unui celebru cântăreţ de muzică folk a devenit la fel de celebră, parte din hotărârile lui fiind bune de adoptat şi pentru noi. Woody Guthrie a lăsat în urmă 400 de melodii înregistrate şi o listă de rezoluţii, scrisă undeva prin 1941. Al naibii de actuală ce poate fi pentru unii dintre noi şi după aproape 75 de ani. Dă click pe poză, casă vezi mai mare! Sursa foto.

lista Wake up and Fight

Mi-a plăcut cel mai mult “WAKE UP AND FIGHT”, un fel de “Ridică-te şi luptă!” Nu are rost să intru în detalii. Orice am înţelege fiecare din asta trebuie să fie suficient ca să aducă o schimbare bună în viaţa noastră.

După ce am văzut cum stătea treaba cu rezoluţiile oamenilor, cu trei sferturi de secol în urmă, îndrăznesc să încropesc o listă de rezoluţii pe care mulţi dintre noi ar trebui să le urmăm în acest an. Ok, poate nu pe toate, dar cred că aveţi de unde alege.

Rezoluţii pentru acest an

1. Nu pierde timpul!
2. Fă exerciţii fizice!
3. Munceşte mai mult şi mai bine!
4. Citeşte mai multe cărţi!
5. Ascultă muzică bună!
6. Cheltuie mai puţin!
7. Economiseşte lunar o sumă de bani!
8. Mergi mai mult pe jos! Nu e bine doar pentru sănătate şi bugetul tău, dar te ajută să-ţi limpezeşti gândurile.
9. Bea apă!
10. Uită-te mai puţin la TV, pierde mai puţin timp pe Facebook! Asta nu înseamnă nici să nu te poţi relaxa la un film şi nici să desfiinţezi orice legătură socială. Ştii ce zic…
11. Fă mai mult sex! Nu este un îndemn frivol. Sexul face bine la sănătatea personală şi a relaţiei.
12. Lasă-te de fumat! Pierzi bani şi ani din viaţă.
13. Bea responsabil! Un pahar cu vin face bine, o sticlă… nu prea.
14. Perfecţionează-ţi limba engleză! Ori altă limbă străină pe care o cunoşti.
15. Mănâncă mai multe legume, fructe şi peşte!
16. Meditează!
17. Zâmbeşte mai mult! Încearcă să o faci şi fără nici un motiv! Creierul nu face diferenţa. Zâmbetul aduce o stare de bine. E verificată.
18. Învaţă de la oameni! Foloseşte-te de experienţa celorlalţi!
19. Bucură-te de frumuseţea naturii cât de des poţi!
20. Nu te lăsa dominat(ă) de frică!
21. Învaţă să găteşti! Vei afla că asta înseamnă mai mult decât două feluri de mâncare şi cremă de zahăr ars.
22. Dormi bine! Asta înseamnă 8 ore de somn, departe de TV, tabletă şi smartphone.
23. Petrece-ţi mai mult timp alături de persoanele dragi! Joacă-te cu copiii, stai lângă soţie, dă un telefon, măcar, părinţilor tăi!
24. Nu lăsa pe mâine ce poţi face astăzi!
25. “WAKE UP AND FIGHT!” Ridică-te şi luptă! Nu te lăsa învins(ă), luptă să fii fericit(ă), bucură-te de viaţă, opreşte ceva bun din fiecare experienţă!

Mă opresc aici. Sunt sigur că sunt multe lucruri de făcut pentru ca viaţa noastră să se transforme în ceva mai bun. Îţi recomandă să citeşti următoarele postări de pe acest blog (click pe titlurile cu roşu)!

22 de sfaturi pentru o viaţă mai frumoasă

45 de lucruri pe care nu le vei regreta niciodată

20 de lucruri la care trebuie să renunţi când faci 30 de ani

Am şi un bonus pentru tine, una dintre cele mai de succes piese ale folkistului american Woody Guthrie, cel care a lansat îndemnul rămas actual şi după 75 de ani, “WAKE UP AND FIGHT!”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.