Voi cum le ziceți? Gofre sau waffles? Eu vă zic unde le-am mâncat pe cele mai bune

Până să apară legea împotriva fumatului, Klein Cafe, din Centrul Vechi al Bucureștuiului, se lăuda a fi singura locație “non smoking” din centrul Capitalei. Deşi sunt nefumător nu asta m-a impresionat, cu ocazia inspiratei mele alegeri de a intra în acest local.

O atmosferă plăcută în care simţi miros de vanilie, scorţişoară şi încă ceva… plăcut, nedefinit. Am aflat despre ce este vorba şi după ce m-am delectat cu bunătăţile de aici, pot să spun: Cred că la  Cafe Klein am mâncat cele mai bune gofre.

Pentru cei mai puţin familiarizaţi, sau pentru cei care le numesc altfel, DEX-ul zice cam aşa: GOFRĂ, gofre, s.f. Produs de patiserie de formă dreptunghiulară sau hexagonală, din aluat lichid (ca de clătite), presat și copt într-o formă specifică gofrată, servit ca o prăjitură, cu frișcă, miere, gem sau sirop; din fr. gaufre; sin. (înv.) vafelă, din germ. Waffel, engl. waffle.

Deci, aţi înţeles despre ce e vorba, că-i ziceţi gofră, wafă, wafe… mai puţin contează. Eu am mâncat o porţie generoasă de gofre cu miere, scorţişoară şi portocale. Vă recomand călduros această variantă, deşi oferta de felurile sortimente de gofre este bine reprezentată. Există şi gofre cu banane şi ciocolată, dacă vreţi să ştiţi.

Simt că v-am captat atenţia cu gofrele, trebuie să vă spun şi unde este Klein Cafe: în Centrul Vechi al Bucureştiului, pe str. Smârdan, nr. 11, în incinta Hotelului REMBRANDT.

Fie vorba între noi, de fiecare dată când am trecut prin faţa localului am fost convins că se numeşte Rembrandt, dar nu, asta e denumirea unui hotel.  Cafe Klein este scris discret deasupra uşii. Deci, rămâne stabilit… la REMBRANDT. Scrie mai mare…

Serios. Gofrele cu miere, scorţişoară şi portocale sunt delicioase. Nu am auzit să facă şi livrări la domiciliu. 🙂

[stextbox id=”info”]Pozele sunt făcute de mine, cu telefonul, în afară de ultima, care este luată de pe contul oficial de Facebook al Cafe Klein.[/stextbox]

Klein Cafe Bucuresti Centrul VEchi (2) Klein Cafe Bucuresti Centrul VEchi (3) Klein Cafe Bucuresti Centrul VEchi (4) Klein Cafe Bucuresti Centrul VEchi (5)

klein

2 comentarii la „Voi cum le ziceți? Gofre sau waffles? Eu vă zic unde le-am mâncat pe cele mai bune”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.