Virginele de la Vadu și Corbu. Cine le păzește să rămână așa?

Am așteptat să se facă luna octombrie ca să văd și eu cele mai fierbinți și lăudate virgine din România. Vorbesc aici de plajele virgine de la Corbu și Vadu. Doar de câțiva ani, nu mulți, se povestește despre niște plaje unde nu este aglomerație, nimeni nu vinde porumb fiert printre cearșafuri și singura muzică pe care o auzi vine doar de la valurile mării.

Plaja Corbu. Cam la 20 km de ieșirea, spre Năvodari, din Mamaia găsești prima plajă. Plaja se află pe teritoriul Rezervației Biosfera Deltei Dunării și poți să-ți faci rost de o amendă între 35 și 100 de lei, dacă intri fără permis în zonă. Înainte să o apuci pe un drum îngust, pe care nu încap două mașini una lângă alta, este o gheretă de unde îți iei permisul. O sumă nu foarte mare, ceva de genul 5lei/persoană. Era 2 octombrie, nu era nimeni la post.

Am găsit aici câțiva câini, o rulotă unde se vindea suc și bere, plus o zonă cu niște antene protejate de un gard de sârmă ghimpată care îți atrăgea atenția că ai de a face cu un obiectiv militar și să nu cumva să treci mai departe, nici măcar poze să nu faci. Am făcut alte poze, în zone mai puțin interzise. Pustiu și sălbăticie.

plaja-corbu

plaja-corbu-3

plaja-corbu-2

Plaja Vadu. Dacă ziceam că la Corbu e pustiu și sălbăticie, atunci la Plaja Vadu sălbăticia este la ea acasă. Vreo 40 km de la Mamaia, o apuci la un moment dat pe un drum îngust, betonat, apoi te strecori printre dune de nisip și bălți cu stuf. Același avertisment cu amenda de 35 și 100 de lei. Pe persoană fizică.

Am văzut urme de mașină inclusiv pe plajă, semn că turiștii cocalari nu se mulțumesc cu ambalatul motoarelor doar pe plaja din Mamaia. De ce să nu tăvălească, cu nesimțirea lor, și o virgină?!

Din punctul meu de vedere, ar fi bine ca plajele astea să rămână virgine. Și ar putea rămâne, cât de cât, așa dacă autoritățile vor refuza să dea autorizații de construcție în zonă. Deja, mizeria începe să se adune de la turiștii care campează aici, bucuroși că au găsit un loc neatins de lume. Până au venit ei…

plaja-vadu-4

plaja-vadu-3

plaja-vadu-1

plaja-vadu-2

Facebook Comments
About Marius Stroe 354 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*