În Cluj Napoca. Bulgakov: mănânci ieftin, bun și mișto

Nu că asta ar conta, neapărat, foarte mult la un oraș, dar dacă atunci când ți se face foame nu găsești un loc care să arate bine, unde mâncarea să fie bună și dacă se poate și ieftină… atunci nu știu dacă poți să spui că te-ai simțit excelent.

Am fost la Cluj Napoca, din nou, în ultimele 6 luni. Ultima dată, înainte de luna asta, am fost în Cluj, anul trecut, în luna noiembrie. A fost concertul Jean Michel Jarre. V-am povestit aici cum a fost. Anul acesta am fost la concertul senzațional al lui STING. V-am povestit aici cum a fost.  Anul trecut am descoperit unde se mănâncă ciolan mișto și unde găsești bere nefiltrată proaspătă. Scrie aici.

Anul acesta am descoperit Cafe Bulgakov, mai mult decât o cafenea. Aici am găsit ospătărițe unguroaice mișto, care sunt amabile și vorbesc limba română la perfecție. Nu le-a deranjat că am cerut bere în limba română și nici pe mine că le auzeam vorbind în maghiară cu colegii și colegele lor.

Prețuri la Cafe Bulgakov

nota plata cafe Bulgakov Cluj NapocaE posibil ca unora dintre voi să nu vi se pară prea mici prețurile și să vă mirați că eu a numit acest loc fiind cu mâncare și băutură ieftină. Dar trebuie să ținem cont că vorbim de Cluj Napoca, oraș unde cu o seară înainte plătisem cam dublu pentru mâncare și băutură în alt local. Viața nu  e chiar ieftină în „cea de a doua capitală a țării” cum mai este numit Clujul. În fine, uite ce am comandat eu aici, alături de soție și cât m-a costat:

  • cappuccino – 7,80 lei
  • apă Dorna 0,5 l – 5,30 lei
  • bere Ursus nefiltrată la halbă de 0,5 l – 8,20 lei
  • supă de chimion cu crutoane – 8 lei
  • ciufulici din Carapați – 28 lei
  • papricaș de ciuperci cu gnocchi – 18 lei

Da, și mie mi s-au părut ciudate prețurile astea „nerotunjite”, gen 7,8 lei, 5,3 lei, 8,2 lei… Psihologice le mai zice. Mai psihologice mi s-au părut decorațiile. Imagini cu aspecte stilizate ale operei celebrului autor sovietic Mihail Afanasievici Bulgakov. O să vă arat poze cu localul, întâi să vă spun care e treaba cu mâncarea.

Supă de chimion

supa cu chimion Bulgakov Cafe

O supă roșiatică, fără cartofi, fidea, orez sau carne. Oarecum limpede. Un gust picant și greu de descris. E gustul de chimion, un condiment specific mai degrabă în Asia decât în Europa. Bunăăăăăă, foarte bună. Și din alte mărturii, o supă mai degrabă pe placul bărbaților, tradițional atrași de picanterii.

Ciufulici din Carpați

Avem aici așa: piept de pui prajit ușor într-o crustă de cartofi dați mare prin răzătoare. Mă ducea cu gândul la un șnițel care în loc de tradiționala crustă din ou și făină avea o crustă din cartofi rași și prăjiți. Am o bănuială că erau trecuți și prin ou, ca să se lege. Se servește cu cașcaval ras pe deasupra și sos de smântănă cu usturoi, plus cartofi prăjiți.

Papricaș de ciuperci cu gnocchi

Pentru că ciuperci știți ce-s alea, iar de paprika ați mai auzit, trebuie să vă spun ce-s alea gnocchi. Un fel de găluște specifice în Italia, Cehia, Slovenia, etc. Am înțeles că-s făcute din cartofi, ou și făină. Uitați o rețetă simpă aici! Bune cu ciuperci proaspete tăvălite în sos picant paprika. Uite ceva bun fără să fie carne!

Terasă de vară și de iarnă

Terasa se poate acoperi grație unui sistem cu acoperiș culisabil care poate adăposti, la nevoie, de ploaie și ninsoare. Avem și copertine pentru umbră cât și aer condiționat pentru răcoare ori căldură. Mi-a plăcut aerul boem dat de decorațiile cu cărți ori imagini ale personajelor lui Bulgakov. Cunoscătorii îl vor descoperi pe motanul Behemoth ori poate chiar pe Satana, ascuns sun chipul misteriosului profesor Woland. Fără îndoială, un loc unde merită să te oprești într-una din vizitele tale în Cluj Napoca.

cafe Bugakov Cluj Napoca cafe Bugakov Cluj Napoca cafe Bugakov Cluj Napoca

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky