Unde mănânci cea mai bună paella în București?

Nu cred să fie vreunul dintre cititorii mei care să nu știe ce este aia paella, celebra specialitate spaniolă făcută din orez, fructe de mare și alte mirodenii. Cea mai bună paella mâncată, în viața asta a mea,a  fost în Barcelona. Paella de Marisco se numea.

Am găsit în București un loc, Restaurant La Finca by Alioli, unde poți să mânci o paella decentă. O terasă drăguță și un interior banal pe strada Grigore Alexandrescu, nr. 77. Am stat pe terasă pentru că erau 33 de grade în București. Ventilatoarele cu vapori de apă făceau atmosfera suportabilă.

Am comandat Paella de Marisco, ca să compar cu specialitatea pe care am mâncat-o în Barcelona. Cum ar veni, ca să am un termen de comparație, pornind de la ideea (poate preconcepută) că spaniolii știu cel mai bine să facă o paella.

Așa arată o Paella de Marisco, pentru două persoane la Restaurant La Finca by Alioli. A costat 98 de lei. Gust ok. Mulțumit. Nu știu ce să zic că n-avea din gustul celei spaniole, care rămâne în continuare de referință. Porțiile nu prea mari, dacă imparti la doi tigaia aia, dar nu e bine să ne îmbuibăm. Nu-i așa?

Apă tonică din vârf de munte

Ce să mai zic? Două ape tonice au costat 33 de lei. „1724”  a costat 21 de lei, iar „Nordic Blue” 12 lei. Pentru o apă la 200 ml n-aș putea spune că e ieftin. Dar adaosul comercial (de peste 100%) face ca restaurantul să fie afacere și nu cantină de ajutor social.

De pe smartdrinks.ro, un site de comercializare a băturilor de tot felul, aflu că apa tonică „1724” se vinde cu 9,50 lei/sticla. În descriere, cică  „1724” este o apă tonică din America de Sud, realizată cu chinină culeasă manual la 1724 de metri deasupra nivelului mării, de pe faimoasa Inca Trail. Gustul rezultat este destul de diferit de gustul celorlalte ape tonice, oferind o experienţă mai puţin amară, cu note foarte plăcute de citrice. 

Nordic Mist Blue este o apă tonică banală, am înțeles că produsă de Coca Cola, care se vinde de obicei pe piețele din Spania, Belgia și Chile. Față de  „1724” are un preț mai ok pentru un restaurant din centrul Bucureștiului. Dar nu e adusă de la 1724 metri înălțime. 🙂

Una peste alta, experiența de la Restaurant La Finca by Alioli a fost pozitivă, deși cred că sunt unele aspecte mărunte la care se mai poate umbla. De exemplu, baia bărbaților avea o ușă care nu se putea încuia cu zăvorul din dotare, pentru simplul motiv că nu se închidea cum trebuie. Bănuiesc că nimănui nu-i place să fie descoperit pe tron, cu ochii bulbucați, de cei care uită să bată la ușă… Doamne ajută și păzește, mie nu mi s-a întâmplat, dar ziceam așa…

Voi unde ați mâncat o paella bună, gustoasă, ca la mă-sa, în București?

 

2 comentarii la „Unde mănânci cea mai bună paella în București?”

  1. Cel mai probabil vorbim de niște români care au lucrat la ceva restaurant în Spania și acolo au învățat cum se face, dar nu pot s-o facă perfectă pentru că probabil n-au suficientă experiență. Apropo, cere și Alioli de la ei data viitoare când te duci.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky