Triste, da’ bune rău. Două filme cu Anthony Hopkins

Dacă ai chef de un film, hai două, care să te pună pe gânduri, să te neliniștească, să te intrige, să te revolte… ai avut noroc. Le-am văzut eu înaintea ta și pot să ți le recomand și ție. Dacă deja le-ai văzut (destul de probabil și asta), citește altceva de pe acest blog.

Ce au în comun aceste două filme în afară că te vor întrista? În amândouă joacă Anthony Hopkins. Magistral. Aș putea crede că joacă… chiar propriul rol.

Tatăl (The Father)

Primul film pe care ți-l recomand a fost realizat în 2020 și poate fi văzut pe HBO Max. Avem aici un bătrân, pe care îl cheamă… Anthony, care are nevoie de ajutorul fiicei sale. Cam orice aș spune despre film ar fi un fel de spoiler. Pe românește aș cam divulga misterul. Pe scurt, e vorba de un bătrân care se află în fața unei teribile probleme. Ăăăă… Ce să vă mai zic și să nu vă stric plăcerea de a urmări filmul?! E superb și foarte trist. Am mai zis și asta. Deci, uitați-vă la el! Are 8.2 rating pe IMDb.

Garderobierul (The Dresser)

Tot pe HBO Max este și Garderobierul, un film tot cu Anthony Hopkins. Tot în rol principal, evident și tot magistral jucat. Filmul e din 2015, dar dacă nici tu nu ai dat peste el până acum, atunci e de văzut. Aici pot să-ți zic un pic mai mult, fără să stric plăcerea vizionării. Filmul debutează anevoios, aproape plicticos, dacă te prinde într-o pasă mai energică. Apoi pe măsură ce descoperi mai bine personajele, își este dat să intri într-o atmosferă apăsătoare ca o ploaie de noiembrie.

Acțiunea are loc în timpul celui de al doilea război mondial, într-un teatru unde lider este bătrânul căruia toți actorii căutau să-i intre în voie și căruia i se adresau cu apelativul Sir. Un film deosebit de sensibil despre acel om care uită de condiția umană pentru a însufleți personajul pe scenă.

Filmul are doar 6.7 rating IMDb Înțeleg și de ce atât de puțin. Ți-am spus că filmul debutează anevoios și sunt unele pasaje unde acțiunea trenează inutil și plicticos. Cu această mențiune, ți-l recomand și pe acesta, dacă vrei să vezi ceva trist și sensibil.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky