Top 10 cele mai celebre poduri din lume

Sunt îndrăgostit de poduri. Îmi plac la nebunie podurile. Cred că am să fac o postare cu toate podurile frumoase pe care le-am văzut. Uitându-mă peste Top 10 cele mai faimoase poduri din lume, observ cu bucurie că am văzut şi eu două din cele mai celebre poduri din lume. Dacă tot vorbim de Top 10 cele mai faimoase poduri, hai să vedem despre ce este vorba!
Pe de altă parte, dacă aveţi revizia auto la zi şi cardul bancar plin cu ce trebuie, puteţi să va faceţi itinerariul pentru următoarea vacanţă.

1. Golden Gate Bridge, San Francisco – SUA
goldengate bridge

Acest faimos simbol al orașului este cea mai populară atracție turistică din San Francisco și are o lungime de 1280 de metri. În momentul de față este al 11-lea cel mai lung pod din lume, dar ținând cont că a fost deschis circulației în anul 1937…da, este performanță.

2. Tower Bridge, Londra – Anglia
Tower_Bridge

Construit din 1886 până în 1894, acest simbol al Londrei este un pod ingenios, basculabil, peste râul Tamisa. Este aproape de Turnul Londrei, de aici şi numele. Atât podul cât şi castelul din apropiere sunt cele mai vizitate monumente, nu numai în Londa ori Anglia, dar şi în Europa sau chiar întreaga lume.

3. Sydney Harbour Bridge, Sydney, Australia
Sydney

Un arc de oţel peste Sydney Harbour, podul are şosea, căi ferate, piste de bicicletă şi trotuare pentru pietoni. Podul şi clădirea Operei din Sydney formează o panoramă care a devenit o emblemă a oraşului. Podul este poreclit de localnici “Umeraşul” din cauza design-ului bazat pe un arc de cerc.

4. Brooklyn Bridge, New York -SUA
Brooklyn_Bridge_new_york

Finalizat în 1883, Podul Brooklyn este este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite. Uneşte Manhattan cu Brooklyn şi se întinde peste East River. Are o lungime maximă între doi stâlpi de 486.3 m, care le-a făcut cel mai lung pod suspendat din lume, de la deschiderea sa, până 1903. Podul a devenit unul dintre simbolurile New York din prima zi de la deschidere și este încă una dintre principalele atracții ale orașului . Podul are o lungime totală de 1825m.

5. Ponte Vecchio, Florența – Italia
Florenta_Ponte_vecchio

“Podul vechi” este un pod medieval din piatră, celebru magazinele construite de-a lungul său. Este singurul pod din Florența care a supraviețuit la al doilea război mondial. În trecut magazinele au fost deținute de măcelari, dar astăzi magazinele sunt deținute în mare parte de către vânzători de suveniruri, precum și dealerii de artă și bijutieri. Podul este una dintre cele mai renumite atracții din Florența.

6. Podul Rialto, Veneția – Italia
Rialto_Bridge_Venetia

Cel mai vechi dintre cele patru poduri care se întind peste Canal Grande din Veneția. A fost finalizat în 1591, înlocuind un pod de lemn care s-a prăbuşit în 1524. Unul dintre cele mai căutate atracţii din Veneţia, este plin mereu cu turişti încântaţi.

7. Millau Viaduct, Millau – Franța
ViaducdeMillau_Franta

Cu o inaltime de 343 de metri, podul Millau Viaduct este cel mai înalt pod din lume. Deschis în 2004, acest pod are 4 benzi de circulaţie şi este suspendat de cabluri. Se întinde pe valea râului Tarn, lângă Millau, în sudul Franței. Podul are 7 piloni de diferite înălțimi. Al doilea este cel mai înalt, cu o înălţime de 244.96 m – ceea ce îl face cea mai înalta structură din Franța, mai înalt chiar decât Turnul Eiffel.

8. Podul Carol, Praga – Cehia
Charles_Bridge_praga

Un pod de renume mondial, care traversează râul Vltava în una dintre cele mai frumoase capitale europene. Construcţia podului din piatră, în stil gotic, a început in 1357 şi s-a încheiat abia la începutul secolului 15. Multă vreme singurul mijloc de trecere a râului Vltava, Podul Carol a fost cea mai importantă legătură dintre orașul vechi și zona din jurul Castelul Praga. Astăzi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Praga, zonele din jurul și de pe podul în sine sunt întotdeauna pline cu pictori, chioșcuri și hoți de buzunare.

9. Podul Akashi-Kaikyo – Japonia
Akashi_Bridge

Faimosul pod Akashi Kaikyo are o lungime de 1991 de metri. Deschis în 1998, acesta leagă orașul Kobe de Honshu la Iwaya pe insula Awaji. Acesta este al patrulea cel mai inalt pod din lume și unul dintre cele mai lungi poduri suspendate.

10. Great Belt Bridge – Danemarca
Great_Belt_East_Bridge

Podul Great Belt a fost inaugurat în 1998 şi se întinde între insulele daneze Zealand și Funen. Lungimea sa totală este de 6,790 metri și înălțimea maximă de 254 de metri, ceea ce-l face să fie al treilea cel mai lung pod suspendat din lume și cel de al 8-lea cel mai înalt pod din lume.

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Dacă dorești să șterg datele tale, trimite-mi o solicitare la adresa de email de la "Contact"


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.