Top 10 maşini pe care să le cumperi după ce devii miliardar

Pentru că duminica este zi de mers la târgul de mașini, ca să vezi ce se mai vinde, ce se mai cumpără, mi-a venit ideea de a prezenta aici un top al celor mai scumpe maşini. Nu din târg, ci din lume… Unii mai au şi bani. Nu e toată lumea angajată pe salariul minim pe economie. Mai bine zis, nu chiar toată lumea trebuie să muncească pentru bani. 😛

Pentru situaţia în care deveniţi miliardari în dolari, o să vedeţi că doar milionari nu este suficient, şi nu ştiţi ce maşinuţă de parcat în faţa blocului viloiului, ca să moară dujmanii de necaz… uite o listă. De la cea mai ieftină la cea mai… cea maşină.

10. Zenvo ST1 – 1,2 milioane $
Zenvo ST1

Maşinuţa asta este făcută în Danemarca, în caz că vă închipuiaţi că danezii fac doar bere Carlsberg. Ce să vă zic despre ea? Că are un motor V8, de 6,8 litri, cu compresor şi turbocompresor… şi doar 1104 cai putere. Ajunge la 100 km/h în 3 secunde, la 8,9 secunde are deja 200 km/h şi dacă nu prinzi aglomerat pe autostradă ai putea să vezi cum e să te dai cu maşina la 375 km/h.
Bine… cică cei de la Top Gear au criticat bolidul spunând că dotările declarate ale maşinii nu ar fi întocmai cu realitatea din teren. Sigur că da… Cui nu-i place, să mi-o dea mie.

9. Ferrari LaFerrari – 1,4 milioane $
Ferrari LaFerrari

Modelul acesta este primul hibrid de la Ferrari. Sub capotă convieţuiesc, practic, două motoare: unul electric şi unul clasic, să-i zicem aşa… Ne iese o putere de vreo 1000 cai putere, viteză maximă 350 km/h. La 300 km/h ajunge în 15 secunde. Ca să pricepi ce-ţi cumperi. Mda, Ferrari e Ferrari, dar dacă vrei ceva mai exclusivist, cred că trebuie să te uiţi şi mai departe, în această listă.

8. Pagani Huayra – 1,4 milioane $
Pagani Huayra

Avem aici o maşinuţă italiană de care n-a auzit chiar aşa multă lume. A apărut în lume la Salonul Geneva din 2011. Sub capotă are un motor pe care Mercedes l-a făcut special pentru acest model. Ce a ieşit din asta? 383 km/h viteză maximă, la 100 km/h ajunge în 3 secunde. Bună maşinuţa pentru cei care vor să nu aibă în garaj o marcă prea populară.

7. Aston Martin One-77 – 1,4 mil. $
aston martin

Nu ştiu dacă te-ai întrebat care e treaba cu One-77. Ideea este că dacă vezi una prin târg, sau la Monaco, înseamnă că ai în faţa ochilor una dintre cele 77 piese fabricate. Nu insistaţi, că astea-s toate. Şi s-au vândut imediat.

Motor în V, 7,3 litri, viteză maximă undeva pe la 350 km/h. Dacă o vrei neapărat, ţi-am zis, în magazin nu o mai găseşti, dar ai putea să-l întrebi pe James Bond dacă nu s-a plitisit de ea. Dar ştii, tipul cam forjează maşinile. Dar poate ai norocul şi o găseşti la o bătrânică din Germania, care nu a scos-o din garaj decât de 3 ori.

6. Koenigsegg One: 1 – 2 milioane $
koenigsegg one1

Dacă începem cu chestii de genul că nu ştiu ce casă ţi-ai fi luat de banii aceştia sau că îţi puteai umple curtea cu 28 de Audi Q7… atunci industria auto de lux nu ar fi existat. Dar uite că există.
1340 cai putere cu care aleargă până la 439 km/h. Ca să ştii. Ca să mergi… nu cred că ai ocazia. Am uitat să zic, maşinuţa e făcută în Suedia. Poate îţi plac suedezele…

5. Ferrari F60 America – 2,5 mil. $
ferrari f60 America

Primul Logan pe care mi l-am cumpărat a fost pe albastru. Şi am rămas fidel acestei culori. Chiar eram dezamăgit că Ferrari nu face o maşină şi pe gustul meu în materie de culori.

Pentru a sărbători 60 de ani de Ferrari pe continentul american, italienii au construit 10 exemplare din minunăţia numită Ferrari F60 America. Pentru cunoscători, vorbim de un F12. Pentru ceilalţi, asta înseamnă că e un model mai vechi pe care italienii l-au “redecorat” un pic, F12 fiind din punct de vedere tehnic acelaşi lucru cu F60 America. 365 km/h viteză maximă şi ajunge la 200 km/h în 8,5 secunde. Ce zici, te bagi? Nu te grăbi, stai să vezi următoarele 4 jucării!

4. Mansory Vivere Bugatti Veyron – 3,4 mil. $
Mansory Vivere Bugatti Veyron

Eu zic că merită să te strângi un pic, eventual mai faci o descoperire de card, şi să-ţi iei vipera asta de 1200 CP. Scula nemţească are caroserie din fibră de carbon, lumini cu LED şi poate 408 km/h.
Ce să mai zic, mă duc la bancomat să văd dacă mi-au intrat banii pe card.

3. Lykan HyperSport – 3,4 mil. $
Lykan Hypersport

Nebunia asta este fabricată de W Motors, o companie a unor băieţi din Emiratele Arabe Unite care lucrează cu nişte ingineri sirieni şi italieni. În fine, astea-s amănunte. “Avionul” ăsta l-aţi văzut în Fast and Furious 7, în faza aia când maşina zbura dintr-un zgârie norii în altul… 770 cai putere, 340 km/h viteză maximă, ajunge la 100 km/h doar în 2,8 secunde. Ca să ştii pe ce dai banii.
Nu-mi place, hai să vedem ce mai avem pe podiumul scumpetelor de maşini.

2. Lamborghini Veneno – 4,5 mil. $
Lamborghini Veneno

OZN-ul acesta este un Lamborghini Aventador modificat cât să aibă caracteristicile unei nave spaţiale, construit ca să aniverseze 50 de ani de Lamborghini. Nu are ce să nu-ţi placă la maşinuţa asta. Parcă îmi şi închipui cum mârâie motorul ăsta la 8400 rpm, cât să facă 740 de cai să alerge de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde. Da, ăsta-mi place.

1. Koenigsegg CCX Trevita – 4,8 mil. $
Koenigsegg CCXR Trevita

Cea mai scumpă maşină din lume este făcută de suedezi. De ce este atât de scumpă? Pentru că, efectiv, este acoperită cu diamante. Caroseria este o fibră de carbon acoperită cu un praf de diamant, fixat cu o răşină. Fiţe!

Tehnic vorbind, poate o viteză maximă de 400 km/h şi ajunge la 200 km/h în 13 secunde. Nu m-a convins. O iau pe cea de pe locul 2.

Tu ce model ţi-ai pune sub fereastră?

Topul, imaginile şi parte din informaţii sunt luate de pe digitaltrends.com. Restul ştie şi Wikipedia.

Un comentariu la „Top 10 maşini pe care să le cumperi după ce devii miliardar”

  1. Cautand pe netul romanesc uite ca am nimerit pe pagina dumeavoastra.
    Trebuie sa apreciez ca sunt placut surprins de calitatea articolelor
    de pe aceasta pagina si va doresc cat mai mult succes!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.