Ți-ai da foc la casă pentru like-uri?

Cică i-a ars casa lui Ilie Bivol. Ilie este un tânăr în vârstă de 25 ani, din Republica Moldova, urmărit pe canalul său de YouTube de peste 1,3 milioane de români și moldoveni. Majoritatea sub 18 ani, din câte se poate vedea din comentariile postate la el până acum.

Într-un clip, mai demult, Ilie spunea că face fapte bune ca să aibă like-uri pe YouTube și vizualizări. Acum, unii spun că youtuber-ul și-ar fi dat singur foc la casă pentru a-și spori celebritatea.  Discutabil dacă cineva ar fi în stare să facă așa ceva.

Eu cred că, într-adevăr, i-a luat foc casa. Pe de altă parte, se ridică, într-adevăr, niște semne de întrebare, după ce vloggerul Ilie a făcut apel la fanii săi să doneze cât pot ei pentru a-și reface casa. Pe un site, s-au strâns deja, în acest moment aproape 5500 de euro. În doar două zile. Sunt mulți care donează câte un euro sau 2 euro, dar sunt persoane care au donat câte 10, 15, 20 sau 100 de euro. Cineva a donat chiar 2000 de euro.

Iată câteva din semnele de întrebare în legătură cu onestitatea și moralitatea vlogerului Ilie, care cere mila fanilor, acum:
– presa din Republica Moldova scrie despre faptul că Ilie a refuzat să facă cunoscut cazul unei fetițe bolnave de cancer pe canalul său de YouTube

– Ilie spune, la un moment dat, că a plătit 8000 de euro numai pe ferestre. Hmmm… Dacă este așa pretențios, nu ar trebui să facă lux pe banii lui?!

– într-un clip postat pe canalul său, Ilie spune că planul său, pentru 2018, este să facă 1000 de euro/zi. Dacă în prezent ar câștiga numai 100 de euro/zi, tot înseamnă un venit de aproximativ 3000 euro/lună. O sumă oricum net superioară câștigurilor celor mai mulți dintre fanii săi care îi donează, acum, 1, 2, 5, 20 de euro.

De ce trebuie să ceară ajutor de la fani, Ilie, dacă este un individ corect? Nu are, deja, un venit destul de mare încât să reușească să-și renoveze într-un timp rezonabil casa? Dacă el și-a propus să câștige 1000 euro/zi anul acesta, înseamnă că suma este realizabilă.

Poate că s-a arătat optimist, doar, atunci când a spus 1000 euro/zi. Ok. Cât să fi câștigat în momentul în care i s-a părut rezonabil să plănuiască un venit de 1000 euro/zi? Se pare că destul. Și atunci de ce are nevoie de ajutorul fanilor ca să-și renoveze casa?

– Ilie și-a pus țintă să strângă din donațiile fanilor suma de 20.000 de euro. O sumă destul de mare pentru a-și renova o cameră și baia, încăperile care se pare că au fost afectate de incendiu. Cel mai mare vlogger din Moldova și România, cu peste 1,3 milioane de abonați la canalul său de YouTube, care a apărut într-o campania publicitară, pe cutia de Coca Cola, să ajungă să ceară mila fanilor săi, pentru a-și renova casa?!

Dacă aveți chef de urmărit clipuri video, uitați ceva foarte interesant (aici și aici) în legătură cu incendiul casei lui Ilie Bivol.

2 comentarii la „Ți-ai da foc la casă pentru like-uri?”

  1. Nu prea inteleg de ce i se da atat de multa importanta unui individ care ar trebui sa fie ignorat, macar de noi astia ceva mai maturi care oricum nu intram in segmentul lui de public.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.