Te rog eu! Ce să nu faci într-o sală de teatru

Ai crede că toată lumea care se duce la teatru știe și ce trebuie să facă acolo. Păi, ce să facă? Să stea pe scaun și să asculte piesa în liniște. Mmmmm… eu am văzut că, de fapt, lucrurile nu sunt  mereu în regulă. Hai să spun, clar, fără ocolișuri despre ce e vorba. Poate le spuneți și celor care nu știu, ce să NU facă într-o sală de teatru.

Telefonul. Da, se închide, pentru că nu e deloc ok ca acesta să sune în timpul replicilor artiștilor. Este inutil să mai spun că în nici un caz nu se răspunde la telefon, așa cum am văzut eu că a făcut un idiot. Și încă una despre telefoane în sala de spectacol: char dacă te plictisește un pasaj din piesă, nu stai cu smartphone-ul în brațe, călare pe Facebook ori WhatsApp. Chiar dacă o faci în liniște, lumina de la ecranul telefonului este deranjantă pentru cei de lângă tine sau cei de pe rândurile de mai sus.

telefon la teatru
foto: www.adweek.com

Aplauzele. Da, aplauzele sunt hrană pentru sufletul actorilor. Dar nu oricând și oricum. Este extrem de neplăcut să nu poți auzi o replică a unui actor pentru că mai mulți spectatori se trezesc să aplaude în timpul discuției personajelor de pe scenă. Ce te-ai aștepta să facă actorul?! Să se oprească din vorbit, ca să poți tu termina de aplaudat? Ți-a plăcut piesa, jocul actorilor? Ia și aplaudă 10 minute la finalul piesei, dacă nu există pauză!

Copiii mici. Nu aduce copii mici la spectacolele de teatru. Se vor plictisi și nu vor reuși să stea la fel de cuminți cum v-au promis când ați plecat de acasă. E păcat să vă stricați seara și să o distrugeți și pe a altora. Lăsați copilul cu cineva dacă vreți să vedeți o piesă de teatru. Dacă nu aveți cu cine să lăsați copilul, asta e… Veți vedea piesa de teatru cu altă ocazie.

Râsul. Hai, că râzi la o comedie… e ceva normal. Dar să râzi atât de zgomotos încât să te auzi numai tu în toată sala este ceva chiar ridicol. Îmi aduc aminte că în orășelul meu era o doamnă care venea la teatru. Avea femeia un simț al umorului foarte dezvoltat. Râdea la orice replică mai susceptibilă de a fi amuzantă. Dar nu asta era problema. Grav era că se auzea în toată sala râsul ei behăit.

Mâncarea. Nu are ce să caute, din principiu, într-o sală de teatru. Cum ar fi să foșnească cineva printr-o pungă după saleuri?! E penibil. Și deranjant. Cineva povestea că la un concert la ateneu o duduie și-a preparat chiar un ness în sală, în timpul spectacolului. Deci, există și astfel de specimene. Vă rog eu, nu fiți așa!Un comentariu la „Te rog eu! Ce să nu faci într-o sală de teatru”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.