Suntem mințiti? De fapt, sarea e bună pentru sănătate?

sarea buna sau rea pentru sanatate

O controversă destul de serioasă zilele acestea în Marea Britanie, după lansarea cărții unui om de știință american, James DiNicolantonio, care susține că ar trebui să mâncăm mai multă sare decât suntem îndemnați de autoritățile medicale din țările noastre.

Cercetătorul susține că trebuie să consumăm mai multă sare și nu mai puțină, acest obicei fiind benefic pentru sănătate, făcându-ne să consumăm mai puțin zahăr, care este dăunător sănătății. În plus, sarea ar fi benefică pentru cei care vor să slăbească sau pentru bolnavii de diabet zaharat.

Autoritățile medicale britanice au ripostat și spun că sfaturile din cartea lui James DiNicolantonio sunt nu numai greșite, ci și periculoase.

Și noi ce facem când cercetătorii se contrazic între ei? Se pare că cheia stă, până la urmă, într-o dietă echilibrată. Câte puțin din toate și din nimic prea mult. Bucurați-vă cu ce vă place și nu vă faceți robi niciunui obicei. Toate bune!

Dacă vrei să citești mai mult pe acest subiect: The Guardian

About Marius Stroe 375 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*