Succes. Secretul știut de toată lumea

După ce m-a „plimbat” prin sediile firmelor sale, după de i-am văzut sutele de angajaţi care lucrează pentru firmele sale, aflându-mă alături de el, în maşina sa de aproape 90.000 de euro, l-am întrebat pe milionarul în euro care ar fi secretul succesului. Mi-a răspuns că trebuie să ai curaj, să munceşti mult şi să ai un pic de noroc.

Deşi nu credem acest răspuns, toţi oamenii de succes îl dau. Nu există alt secret. Limita, în calea succesului nostru, doar noi o punem. De fapt, totul se rezumă la curaj. Şi multă muncă, aşa cum îmi spunea miliardarul.

Cu siguranţă că nu toţi vom fi milionari, dar n-ar trebui să gândeşti ca dacă vrei cu adevărat nu vei reuşi să duci o viaţă care să te bucure.

În puterea noastră stă să avem mai multă încredere în noi, să nu dăm cu piciorul şanselor care ne apar în cale, să muncim mai mult pentru că dacă vrem, atunci avem şi puterea.

E atât de simplu încât pare simplist. Nu e nici un secret. Trebuie să ai curaj să vrei mai mult, să crezi că meriţi mai mult, să fii optimist.

Îmi aduc aminte de povestea celor doi prieteni, care toropiţi de căldura unei amiezi de vară discutau: „ Prietene, dacă ai avea 1 milion de pepeni, mi-ai da jumătate din ei?” Răspunsul a venit: „Nu.” „Dar 1000 de pepeni mi-ai da şi mie?”
Amicul, surprinzător, răspunde: „Nu, nici 1000 de pepeni.” „Dar măcar 10 pepeni, mi-ai da şi mie” „Nu, nici măcar 10 pepeni, nici unul, nu ţi-aş da nici măcar o felie.” După un moment de tăcere perplexă: „Dar de ce nu mi-ai da nici măcar o felie, dacă ai avea 1 milion de pepeni?” „Pentru că tu nu ai suficient de multă voinţă încât să-ţi fi dorit să ai TU pepenii. Pentru asta nu meriţi nici măcar o felie de pepene.”

Povestioara e haioasă, însă ştim că este şi adevărată. Pentru că şi noi suntem la fel. De prea multe ori nici măcar nu avem curaj să ne dorim ceva. Credem că succesul este, automat, pentru altcineva. De aici începe sau aici se poate termina totul. Ai curaj!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.