Street Food Festival: Bucuria mâncatului în stradă

Am prins weekend-ul acesta, în Constanța, Street Food Festival, o sărbătoare a mâncării și băuturii în stradă. Oricât aș vrea să vorbesc de frumos, de fapt asta este. Și e bine că e așa.

Deși ploaia amenința distracția gurmanzilor, am găsit, sâmbătă, Piața Ovidiu din Constanța, plină de oameni înfometați, sau pur și simplu pofticioși, care stăteau la cozi la crenvurști, fripturi, clătite, bere și tot felul de specialități delicioase ori băuturi populare sau exotice.

Îți dai seama că doar nu m-am plimbat pe acolo ca să salivez pe borduri de poftă. Pentru încălzire, am luat un crenvurști, cică 100% german. Buuuuun, cu ceapă caramelizată, brânză Gouda și ketchup. Înainte să vină ploaia, am apucat să încerc și un Philly Cheesesteak Sandwich, un sandviș cu friptură de vită, ceapă prăjită, ardei verde, o specialitate de brânză și un sos mișto pe care n-am putut să-l identific.

Da, m-am îmbuibat, pentru că asta se face la un Street Food Festival. N-am putut să stau la o coadă, ca pe vremuri la butelii, unde lumea aștepta să cumpere o clătită. Cred că trebuie să fi fost tare bune clătitele de la oamenii ăia, altfel nu se explică atâta popor la o coadă.

E clar că avem nevoie de așa ceva. Românul vrea să iasă la plimbare, să bea o bere în picioare, să mănânce ceva rapid și să se declare cu bateriile încărcate pentru încă o săptămână anostă.

Am aflat că Street Food Festival (un concept mișto cu mâncare&băutură pe stradă și concerte cu muzică de calitate) va veni și în alte orașe din țară, după următorul calendar:
– Oradea: 18-21 mai
– Iași: 25-28 mai
– Sibiu: 1-4 iunie
– Arad: 15-18 iunie
– Cluj Napoca: 6-9 iulie
– Brașov: 24-27 august
– Alba Iulia: 31 august – 3 septembrie
– Bacău: 7-10 septembrie
– Timișoara: 21-24 septembrie

Uite și câteva poze făcute cu telefonul!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.