Strângerea mâinii ar trebui să dispară?

obicei strangere de mana

Din antichitate există acest obicei. Mai ales bărbații se salută printr-o strângere de mână. Sunt o grămadă de reguli pentru acest obicei cu valoare de simbol. Cel mai în vârstă ori cu statul social/profesional întinde primul mâna. Când ne salutăm, printr-o strângere de mână, cu o femeie, o lăsăm pe ea să inițieze gestul. Nu mai vorbim de faptul că strângerea de mână trebuie să fie potrivită ca și intensitate. Ești un bădăran dacă strângi mâna celuilalt ca într-o menghină, cum e foarte neplăcut să întinzi o mână moale ca un pește mort.

În fine, ideea este că acest obicei social ar putea să dispară dacă ne-am lua după obiceiurile de igienă ale oamenilor. Citeam undeva că cinci din zece români nu se spală pe mâini după ce se duc la toaletă. Alte surse vorbesc că, la nivel mondial, una din trei persoane nu-și spală mâinile după ce iese de la WC. Neplăcut, nu-i așa?! Dacă ne gândim că azi tocmai am strâns mâna a cel puțin o astfel de persoană… e chiar îngrijorător.

Hai să ne gândim ce se întâmplă și în sezonul rece, când răcelile și guturaiul sunt la ordinea zilei. Ce minunat trebuie să fie să dai mâna cu cineva care tocmai a tușit cu mâna la gură sau care și-a suflat nasul într-un șervețel prea mic sau care s-a rupt. Ia și tu vreo 15.000 de bacterii la pachet și să fii sănătos! Că ai nevoie.

Învățăm să ne spălăm pe mâini ori renunțăm la obiceiul strângerii mâinii?

Ofertă săpunuri și geluri pentru mâini 

Facebook Comments
About Marius Stroe 353 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*