Ştirile sănătoase | Singurătatea este periculoasă, cum scapi de gândurile negative

În mod evident, starea noastră de sănătate este unul dintre cele mai importante lucruri care ne preocupă. Cu cât știm mai multe despre ce ne ajută și ce ne este dăunător, cu cât ne înțelegem mai bine cum funcționăm, cu atât starea noastră de bine crește. Iată câteva informații pe care le puteți găsi utile.

1. Autotest HIV/SIDA, în farmaciile din România. În prezent, în România, există peste 14.000 de persoane infectate cu virusul HIV, iar specialiştii atrag atenţia că foarte mulţi oameni află întâmplător că sunt purtătorii acestui virus. Acum există un test pe care vi-l puteți face singuri. Se găsește în farmacii. Detalii aici.

2. Nucile sunt bune pentru creier. Creierul uman este format in proportie de 60% din grasimi. O dieta bogata in grasimi sanatatoase, precum acizii grasi omega 3, ajuta la buna functionare a acestuia. Consumul regulat de nuci reduce depresia si instaleaza o stare de liniste. Detalii, aici. 

3. Singurătatea este la fel de periculoasă ca fumatul. Un studiu arată că că singurătatea reduce durata vieții oamenilor cu echivalentul a 15 țigări fumate pe zi. Află și alte lucruri care ne pot afecta la fel ca fumatul. Detalii, aici. 

4. Femeile absorb ADN-ul bărbaților cu care fac dragoste. Creierul femeilor este mult mai diferit decât se aşteptau cercetătorii, în el se află un ”microchimerism masculin”, cu alte cuvinte este prezent ADN-ul al altor indivizi care sunt genetic diferiţi de restul celulelor femeii. Detalii, aici. 

4. Cum scapi de gândurile negative. In urma cercetarilor efectuate in domeniu, s-a ajuns la concluzia ca, majoritatea gandurilor noastre, include intr-o anumita masura si conotatii negative. Deci, a gandi negativ este firesc, este parte din mostenirea noastra ca fiinte umane. Creierul uman cauta in mod constant probleme pe care sa le rezolve. Detalii, aici.

Ştirile prezentate au doar rol informativ. Pentru orice problemă de sănătate este necesar să vă adresaţi medicului. Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky