Ştirile sănătoase | Micul dejun e obligatoriu, de ce nu e bine să citeşti pe WC…

Nimeni nu ştie, pur şi simplu, ce este mai bine pentru sănătatea lui. De aceea trebuie să ne documentăm, ca să ştim ce e bun şi ce nu pentru starea noastră de bine. Uite câteva lucruri bune de ştiut:

1. Nu citi cărţi pe WC!
Un obicei pe care îl au mulţi oameni. Unii celebri. Este nesănătos să stai prea mult pe vasul de WC. Din motive de favorizare a hemoroizilor şi pentru că favorizezi contaminarea cu microbi a cărţilor, tabletelor, etc. Detalii, aici.

2. Mănâncă dimineaţa! Obligatoriu.
O persoană din trei sare peste micul dejun. Asta în ciuda faptului că specialiştii au stabilit că acest obicei predispune la obezitate, accidente vasculare cerebrale şi boli de inimă. Detalii, aici. 

3. Bea suc de sfleclă roşie! E miraculos
Sfecla roşie este campioană la capitolul detoxifiere a sângelui şi ficatului. Este anticancerigenă şi ameliorează hipertensiunea. Sfecla roşie îmbunătăţeşte tonusul fizic şi performanţele sportive. Detalii, aici. 

4. Statul pe scaun e mortal
Un studiu făcut pe 123.000 de persoane relevă că există o legătură clară între statul prelungit pe scaun şi o serie de boli grave, inclusiv cancerul. O pauză de 5 minute la fiecare oră şi mai multă activitate fizică. Asta dacă vrem să ne bucurăm de sănătate. Detalii, aici. 

5. Depresia de toamnă. Cum scapi de ea.
O tristeţe inexplicabilă, o stare apatică, senzaţie de oboseală fără nici un motiv. Ar putea fi (doar) o depresie de toamnă. Nu e panică. Trece cu odihnă, multă mişcare în aer liber, hidratare corectă, relaxare. Detalii, aici. 

Ştirile prezentate au doar rol informativ. Pentru orice problemă de sănătate este necesar să vă adresaţi medicului. 

____________________________________________

Reţete vegetariene 3 ingrediente, 15 minute – Larousse – Bérengère Abraham

Bine pentru corp, bun in farfurie! Bucataria vegetariana se bucura de mare popularitate printre cei care doresc sa adopte sau au adoptat deja un stil de viata sanatos. Descoperiti 55 de retete usor de preparat si secretele unor bucate savuroase si pline de calitati nutritive!  Vezi cât costă cartea!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky