Pentru ce închin acest pahar cu…

Acum vreo trei ani am realizat cea mai mare performanță în materie de viață sănătoasă. Din luna mai până în octombrie am mâncat carne o dată la trei zile, chestii dulci aproape deloc, nici un fel de bătură alcoolică. Am slăbit 11 kilograme. Aveam nevoie să dau jos kilogramele astea.

Nu am zis ce m-a determinat să mă împrietenesc cu legumele la grătar și să-i fac pe prietenii mei să se uite cruciș când ei mai cereau o bere, iar eu mai ceream un fresh de grepfrut. O vizită la internist, niște analize și o ecografie mi-au spus că ficatul meu nu știe de glume cu mâncare grasă, dulciuri și alcool. M-am reparat. Dar am pus și jumătate din kilogramele alea pierdute la loc. Cu o parte din vechile obiceiuri alimentare.

Acum sunt gata să arunc din nou kilogramele în plus. Nu e neapărat una dintre propunerile care ne entuziasmează la început de an. De data asta, o gastrită care a venit în vizită din prima tinerețe este provocarea pentru care azi am făcut brocoli cu ardei și vinete în tigaie, la care am adăugat pe final un pic de ulei de măsline.

Așa se face că la ceas de seară închin un pahar cu suc stors din sfeclă roșie și morcovi în loc să fi degustat un Merlot sau un Cabrnet Sauvignon. Pentru ce beau? Pentru sănătate, bune obiceiuri, un stil de viață (mai) sănătos. Hai să vedem câte kilograme dau jos după aventura asta!

Ştirile sănătoase | Micul dejun e obligatoriu, de ce nu e bine să citeşti pe WC…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.