Social Media. Barack Obama a plecat cu pagina de Facebook

Am urmărit, cu interes, întreaga ceremonie de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii. Chiar mă gândeam dacă, după depunerea jurământului, Donald va afișa vreun gest de curtoazie în fața fostului (de acum) președinte Barack Obama. Sunt cunoscute “împunsăturile” dintre cei doi, în timpul campaniei electorale. Trump a jurat pe două biblii, apoi și-a îmbrățișat familia. Nu a uitat să-l salute și pe Obama. Pe Hillary Clinton nu a băgat-o în seamă…

Apoi a început discursul: “„Astăzi, nu se realizează doar un transfer de putere de la o administraţie la alta sau de la un partid la altul. Astăzi transferăm puterea din Washington D.C. către voi, poporul! Prea mult timp un mic grup din capitală s-a bucurat de beneficiile guvernării, în timp ce costurile au fost pe umerii poporului. Washington a prosperat, dar oamenii obişnuiţi nu au avut parte de această bogăţie. Politicienii au prosperat, dar slujbele au dispărut, fabricile s-au închis. Sistemul s-a protejat, dar nu i-a protejat şi simplii cetăţeni. Victoriile politicienilor nu au fost şi victoriile voastre, triumfurile lor nu au fost şi triumfurile voastre şi, în timp ce ei sărbătoreau în capitală, erau prea puţine motive de bucurie pentru familiile dezavantajate din toată ţara.”

CNN a arătat și fața lui Obama în acest timp. Avea fălcile încleștate, se observa tensiunea generată de atitudinea noului președinte. Și cred că atunci a hotărât Barack Obama: “Nu-i las contul de Facebook” lu’ ăsta.”

Administrația Prezidențială avea o pagină de Facebook, intitulată “The White House”, cu peste 8 milioane de aprecieri. Era aici întreaga activitate a lui Barack Obama.  Am verificat-o la câteva minute după începerea ceremoniei. Pagina era tot acolo, cu un ultim mesaj, din partea a încă președintelui Barack Obama. La câteva minute după terminarea ceremoniei am verificat, din nou pagina de Facebook. Acum se intitulează  “The Obama White House”. Fostul președinte a hotărât, probabil, să nu lase pagina de Facebook următoarei administrații. S-a temut că Trump va șterge până și amintirea de pe Facebook a administrației Barack Obama. A plecat cu pagina de Facebook. E și asta o pagină… de istorie.

Pentru cei care cred că asta este ceva obișnuit, vreau să spun că am verificat și am găsit, pe această pagină de Facebook, postări din timpul administrației George W. Bush. Așadar, eu cred că Barack Obama nu a vrut să lase pagina de Facebook mai departe, următorului președinte, așa cum a primit-o și el de la Administrația G.W. Bush.

3 comentarii la „Social Media. Barack Obama a plecat cu pagina de Facebook”

 1. Cred că este doar o chestie temporară. Contul de Twitter este deja la Trump(@POTUS) iar lui Obama i s-a făcut un nou cont cu toate postările din activitatea sa de președinte, îi spune @POTUS44 iar Michelle are @FLOTUS44

  Răspunde
 2. Nu știu cât de temporară e treaba, din moment ce contul se numește acum The Obama White House. Da, e posibil ca “The White House” va fi pagina de Facebook a Administrației Prezidențiale Donald Trump, dar e de notat că pagina de Facebook pe care posta Administrația George W. Bush a fost preluată de Administrația Barack Obama. Ceea ce nu este cazul și la actuala schimbare de administrații.

  Răspunde
  • Acum am verificat și e aceeași chestie ca pe Twitter. Obama a primit @ObamaWhiteHouse iar noua administrație are @WhiteHouse.
   Având în vedere că Bush deține contul de Twitter @POTUS43 cred că pe vremea tranziției dintre Bush și Obama nu era așa de important Facebook cum era Twitter.

   Noua pagină a administrației Trump:
   https://www.facebook.com/WhiteHouse

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.