Minunea de lângă Sinaia. Pe Transbucegi, spre Lacul Bolboci

E bine să știi. Dacă vrei să vezi un loc liniștit, cu munți, păduri, lac și flori… nu trebuie să te duci prea departe. La doar 24km de Sinaia am găsit Lacul Bolboci tocmai când credeam că am văzut tot ce era de văzut în zona Sinaia.

O apuci după indicatorul de Târgoviște și mergi cu drumul până când faci dreapta, ca să intri pe Transbucegi, un drum al naibii de șerpuit și de îngust, fără parapeți de protecție (pe o grămadă de km) cât să ai impresia că te cheamă prăpastia cu tot cu mașină.

Mergi pe drum până când găsești indicator spre Lacul Bolboci, îți iei rămas bun de la drumul asfaltat și prin hârtoape ajungi și la lac. Frumos, superb, liniștitor.

Până la lac, m-am oprit să culeg (cu privirea) un câmp de brândușe de munte. Era în luna aprilie, pe 27. Brândușele înfloresc în aprilie, așa că dacă vrei să-ți saturi privirea cu minunățiile violet, atunci trebuie să-ți programezi o excursie la munte în luna aprilie.

Consultă harta postată după poze și informează-te înainte dacă nu cumva Transbucegiul (DJ 713) a fost închis, că autoritățile mai repede închid drumurile decât să le întrețină.

Transbucegi Lacul Bolboci (1)Transbucegi Lacul Bolboci (13)Transbucegi Lacul Bolboci (10)Transbucegi Lacul Bolboci (11) Transbucegi Lacul Bolboci (2) Transbucegi Lacul Bolboci (3) Transbucegi Lacul Bolboci (4) Transbucegi Lacul Bolboci (5) Transbucegi Lacul Bolboci (6) Transbucegi Lacul Bolboci (7) Transbucegi Lacul Bolboci (8) Transbucegi Lacul Bolboci (9)   Transbucegi Lacul Bolboci (12)

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.