Să le explice cineva polițiștilor!

Ordonanțele militare au scopul de a-i proteja pe oameni.

Văd pe ProTV ( minutul 1:38) un polițist care-l oprește pe un șofer să verifice dacă umblă fleauara sau are treabă. Omul explică: „O duc pe soția la muncă.” Polițistul zice că asta nu e o situație urgentă, deși deplasarea la muncă este permisă.

De fapt, polițistul înțelege că doamna trebuie să se ducă la muncă, dar el are o problemă cu șoferul. Omul îi explică faptul că doamna nu are permis. Organul legii zice că „Sunt alte posibiltăți astfel încât dvs să evitați să ieșiți din imobil.”

Ce alte posibilități? Mersul pe jos (rezonabil pentru să zicem max 2 km) sau transportul în comun. Dacă scopul ordonanțelor militare este de a-i proteja pe oameni de riscul îmbolnăvirii cu COVID-19, de ce ai avea ceva împotrivă ca omul acela să reducă la maxim contactul cu alte persoane în drumul spre muncă?!

Da, Poliția își face treaba, trebuie să descurajeze umblatul fără rost pe stradă, dar eu cred că este nevoie și de un pic de discernământ pentru a evalua astfel de situații. Sau să le explice cineva, Iohannis, Orban, Vela, șeful lor de birou că ei se ocupă cu protejarea oamenilor și nu cu expunerea lor.

Altfel toată aprecierea pentru munca polițiștilor, care sunt expuși la maxim în aceste zile. Și să nu creadă cineva că efortul lor este mic ori că riscul de a duce niște coronavirus acasă este nesemnificativ.

Un comentariu la „Să le explice cineva polițiștilor!”

  1. Asta e modul in care actioneaza politistii la noi in tara…Nu spune nimeni ca nu trebuie sa isi faca treaba, dar ar trebui sa aiba o alta atitudine, o alta educatie..ar trebui sa stie cum sa vorbeasca cu oamenii si cum sa le explice ca nu trebuie sa faca un anumit lucru..

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky