S-a dat legea prin care patronii pot să-și fure angajații?

A fost promulgată legea prin care bacșișul se trece pe nota de plată. Vorba lui Liviu Dragnea, „și cu ce dracu’ mă ajută asta pe mine?!” Păi, în afară că dacă vrei, acum poți să lași bacșiș și atunci când faci plata cu cardul… cu nimic. Chipurile, pe cei din HORECA îi ajută. De fapt, nici pe ei nu-i ajută, ci pe statul român care a mai găsit, astfel, un venit de impozitat. Că dacă se trece pe notă va fi și impozitat. Dar zicem că ar fi avantajoasă legea pentru ospătari pentru că, așa cum ziceam, acum poți să le lași bacșiș chiar dacă faci plata cu cardul…

Am stat de vorbă cu un ospătar. L-am văzut nemulțumit. Credeam că strâmbă din nas la ideea de impozitare a bacșișului. Dar nu despre asta e vorba. Omul mi-a spus că atâta vreme cât bacșișul va intra pe nota de plată, adică în casieria restaurantului, el are rezerve serioase referitor la faptul că patronul îi va da toți banii pe care clienții i-au lăsat drept mulțumire pentru calitatea serviciului.

Am cercetat puțin subiectul. Și am găsit asta pe delloite.com, într-un articol despre fiscalizarea bacșișului.

Sumele provenite din încasarea bacșișului se vor înregistra în contabilitate pe seama conturilor de datorii. Procedura și modalitatea de distribuire integrală a acestor sume rămâne în sarcina angajatorului, care este obligat să întocmească un regulament intern în acest sens. Nu sunt precizate alte detalii cu privire la termenele până la care angajatorii trebuie să distribuie acești bani către angajați (zilnic, așa cum se întâmplă în prezent, sau la perioade mai lungi).

Impozitarea acestora se va realiza conform prevederilor Codului Fiscal, fiind calificate ca venituri din alte surse.

Păi, dacă treaba asta este așa, e cam aiurea pentru ospătari. Adică dacă nu există termen până la care patronul să-ți dea banii din bacșiș, la fel de bine poate să ți-i dea la calendele grecești. Da, știu, angajatorul e obligat să facă un regulament intern, dar aici poate trece că repartizarea bacșișului către angajați se face semestrial, în funcție de rezultatele evaluării activității.  Și e gata abuzul… Poate că nu va fi, ori patronii vor fi de bună credință, ca să nu ajungă să importe forță de muncă din Filipine și Pakistan.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky