Am plătit 50 de lei ca să văd urși în pădure

La 27 de km de Brașov, am găsit Rezervația de Urși Zărnești (vezi pe  Google Maps). I se mai spune Sanctuarul de Urși Zărnești. Pe scurt, într-o pădure de lângă Zărnești, niște oameni cu suflet s-au strâns într-o asociație de protecția animalelor, numită Milioane de Prieteni, și au amenajat, pe 69 de hectare de pădure cea mai mare rezervație de urși bruni din lume. Bravo și Primăriei Zărnești care s-a raliat proiectului, punând terenul la dispoziție.

Urșii au fost salvați, la propriu, din mâna unor stăpâni care își băteau joc de aceste animale ținându-le, uneori, chiar în cuști de 2/2m. Legile de  până acum dădeau voie oricui să aibă, dacă vrea, un urs în curte, la intrarea în restaurant, unde-i poftea inima. Am auzit chiar de unele mănăstiri că ar fi avut urși ținuți în captivitate. Pentru ce?!

În Rezervația de Urși de la Zărnești, animalele trăiesc aproape ca în libertate. Spun aproape ca în libertate pentru că, de fapt, urșii de aici trăiesc chiar mai bine. Au spațiu imens de trăit în pădure, iar mâncarea este asigurată de oameni. Un fel de concediu fără final. În momentul de față, aici trăiesc vreo 94 de urși, dacă am reținut bine.

Tarif și program de vizită Rezervația de urși Zărnești

Nu este grădină zoologică, dar se poate vizita. Pe un itinerariu bine stabilit, în siguranță (vizitatorii sunt protejați de garduri electrificate) poți să vezi urșii. Am fost și eu și am văzut mai mulți. Am văzut chiar un ursuleț cocoțat în vârful unui copac, unde dormea fără grețuri.

Iarna, de la 1 noiembrie până pe 30 aprilie, prețul pentru vizită adulți este de 40 de lei, și 10 lei pentru copii. Asta e în cursul săptămânii, pentru că în weekend e mai scump, 50 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii. Rețineți că nu este permis accesul copiilor sub 5 ani. Vara e mai scump cu 5 lei pentru fiecare. Pentru program complet și tot felul de informații utile, intrați pe site-ul asociației.

Poza de mai jos este făcută cu telefonul, de pe una din cărările de vizitare din cadrul Rerzervației. Poze mai bune prin gard n-au avut cum să-mi iasă, de aceea am luat poza de sub titlu de pe site-ul asociației, www.ampbears.ro2 comentarii la „Am plătit 50 de lei ca să văd urși în pădure”

    • Nu stiu de ce am impresia ca nici nu ai citit postarea, iar pe tine nu te-a interesat decat sa lasi un link pentru job-ul/afacerea ta. (De aceea am şi şters link-ul spre magazinul online din semnătură.)

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.