Review cinstit pentru OnePlus 5T. Tot ce-ţi trebuie, nimic în plus

Când am auzit prima dată de telefonul OnePlus, am întrebat la fel cum mă întreabă prietenii mei, acum: Cine îl face: Samsung, Apple? Răspunsul este: OnePlus. OnePlus, o companie din China, care a avut anul trecut venituri de 1,4 miliarde de dolari.

Da, de vreo două săptămâni, sunt posesorul unui telefon OnePlus 5T. Am căutat un review în limba română pentru OnePlus 5T, înainte de a-l cumpăra, dar nu am găsit. Mi-am dat seama, apoi, că este un telefon prea puțin popular în România. M-am documentat de pe site-urile şi forumurile străine şi am decis să-l cumpăr. Nu o să vă plictisesc cu specificații tehnice. Găsiți așa ceva, dacă vă interesează, aici.

În această postare am să vă spun ce îmi place la acest smartphone, dar și ce puncte slabe am identificat în cele 17 zile de utilizare. De asemenea, am să vă împărtășesc experiența mea, după ce am ales să cumpăr acest telefon direct de pe site-ul producătorului, și cum am făcut în acest mod o economie de vreo 600 de lei.

Ce îmi place la OnePlus 5T

Ecranul. Are un display de 6 inch care ocupă aproape întreaga față a telefonului, motiv pentru care aparatul nu pare chiar atât de mare în ciuda dimensiunii afișajului.

Recunoaștere facială. Da, OnePlus 5T te recunoaște aproape instantaneu, după ce îl configurezi să îți scaneze trăsăturile feței. Pe mine mă cunoaște și cu ochelari și fără. Dacă e întuneric, îți luminează fața și tot te recunoaște.

Cititorul de amprente, deși situat pe spate, este foarte ușor de atins. Recunoaște amprenta instant și deschide imediat telefonul. Folosesc asta şi ca parolă la tot felul de aplicaţii.

Recunoașterea gesturilor. E o chestie super tare. Poți activa telefonul cu o simplă apăsare dublă pe ecran. Sau poți porni o serie de aplicații (maxim 5), desenând cu degetul, pe ecranul telefonului închis, un O, un V, S, M sau W. De exemplu, dacă e întuneric și am nevoie de lumină, nu trebuie să orbecăi după aplicația lanternă a telefonului. E suficient să desenez un V peste ecranul închis al telefonului meu și se aprinde lanterna. Cu alt V desenat se închide lanterna. Dacă desenez un M se deschide direct Facebook. Poți aloca ce aplicație vrei unuia dintre cele 5 gesturi: O, V, S, M sau W.

Sistemul de operare este Android, cu toate avantajele ce decurg din această alegere. Interfața sistemului de operare se numește Oxygen ( cum e TouchWiz-ul la Samsung, de exemplu) și a fost construită să fie extrem de prietenoasă cu Androidul. Practic pe OnePlus rulează un Android pur, foarte puțin personalizat. La câteva zile de la achiziționarea telefonului am primit update la Android Oreo. Nu există blocări sau întârzieri la răspunsul comenzilor. Și duce foarte bine o grămadă de aplicații deschise ori aplicații solicitante.

Bateria îţi permite să foloseşti telefonul pe tot parcursul zilei la un nivel mai mult decât decent. Când aveam Samsungul nu-mi ajungea bateria până seara. La OnePlus 5T bateria ţine până la miezul nopţii fără să fie nevoie să-l bagi în priză. Am strâns vreo 5 ore de activitate pe 4G şi tot mai aveam baterie de stat încă vreo o oră.

Nu există aplicații băgate pe gât de producător, cum se întâmplă la alte companii, de exemplu Samsung. Spun asta ca fost posesor de Samsung S6. Practic, ai pe telefon doar ce vrei. Ce nu îți place poți să dezinstalezi.

Ce nu îmi place la OnePlus 5T

Telefonul este lucios, are un spate curbat și muchii subțiri. Asta îl face să arate oarecum elegant, chiar dacă nu îi determină pe mulți să întoarcă privirea spre el, cum o face iphone X ori un Samsung S8. Dar problema nu e asta. Este foarte alunecos și riști să-l scapi din mână dacă îl folosești fără husă. Partea bună e că a venit cu o husă din silicon transparent. Oricum, se găsesc huse destul de ok la vreo 30 de lei. (Mi-am dat seama acum, când am scris articolul, că nu am fotografiat telefonul din spate. Am luat o poză de pe androidauthority.com)

Fotografiile sunt destul de bune, dar nu excelează. Samsung S8 este peste OnePlus 5T la acest capitol. Dar îmi aduc aminte că S8 este mai scump și nu fucționeză la fel de rapid ca OnePlus 5T. Pe timp de zi, pozele ies excepţionale. La lumină slabă pozele sunt doar bunicele, dacă fac o comparaţie cu vârfurile de gamă de la Samsung şi iPhone. Altfel, pozele sunt clare, au contrast bun, culori ok.

Nu are căşti. Telefonul vine fără căşti, pachetul sigilat conţine: telefon, încărcător+cablu, husă protecţie din silicon transparent, folie protecţie ecran lipită din fabrică. Am mai păţit aşa cu un Motorola Moto X. Îţi cumperi separat căştile.

Cum am cumpărat OnePlus 5T direct de pe site-ul lor

Dacă vreţi să cumpăraţi telefonul direct de pe site-ul producătorului, aşa cum am făcut eu, am să vă spun cum am procedat eu.

Au apărut nişte discuţii legate de securitatea datelor introduse de cei care au cumpărat telefonul de pe site-ul OnePlus cu cardul. Drept pentru care am folosit, fără emoţii paypal-ul. Am comandat telefonul OnePlus 5T, 6GB RAM, 64 GB memorie depozitare pe data de 19 ianuarie şi l-am primit pe 25 ianuarie. Pachetul a venit cu DHL de la un depozit din Polonia. Nu am plătit nimic legat de taxe vamale sau transport. 499 de euro. Am desfăcut pachetul în faţa curierului DHL, totul a fost ok.

Dacă vei intra pe site-ul lor folosind acest link, vei primi 20 de dolari cu care poţi să-ţi cumperi accesorii (cablu, încărcător, căşti, huse protecţie etc.)

Concluzie plus un pont despre cum să câştigi un OnePlus 5

OnePlus 5T, după 17 zile de utilizare, este cea mai bună alegere pe care puteam să o fac la 500 de euro. Nu este un telefon care să impresioneze cu altceva decât cu forţa procesorului şi a celor 6GB RAM. Se mişcă excelent, nu dă nici un rateu, nu te enervează cu nici un fel de aplicaţie inutilă. Configurabil 100%, faci din el telefonul visurilor tale.

Am văzut că şi George Buhnici tocmai şi-a cumărat un OnePlus 5T, după ce a folosit un OnePlus 5 vreo 3-4 luni şi a fost cucerit de acest telefon. Îţi vând un pont! De fapt e gratis. Buhnici oferă telefonul său OnePlus 5, pe care l-a testat atâtea luni, unui cititor al blogului său. Intră şi tu acolo, vezi care e treaba şi poate îl câştigi. De fapt are două telefoane pe care le va oferi.  Vezi aici despre ce e vorba!

Un comentariu la „Review cinstit pentru OnePlus 5T. Tot ce-ţi trebuie, nimic în plus”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.