Reţetă simplă pentru NEmasterchefi: Pulpe de pui cu cartofi şi cârnaţi

Astăzi vom mânca pulpe de pui cu cârnaţi .
Ingrediente:
– pulpe de pui inferioare
– cartofi
– cârnaţi de casă afumaţi (sau de care vreţi)
– ardei gras verde
– ardei kapia
– roşii proaspete

Mod de preparare:
– Pulpele se iau ca atare şi se dau în fiert. Puţină sare este suficientă la procesul de fierbere rapidă. (Merge si fara fierbere, dar tineti un pic mai mult la cuptor)
– Cartofii, după ce se curăţă de coajă, se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime.
– Cârnaţii de casă se taie şi ei tot în rondele.

Se ia o tavă care se unge generos cu ceva ulei. (Ori, mai bine, puneti o foaie de copt) Se pun cartofii în tavă. Apoi pulpele date-n fiert. Pulpele se stropesc doar cu un pic de apă în care au fiert. Printre ele se aşează,gustos de cuminţi, rondelele de cârnaţi. Tot aşa puneţi şi fâşii de ardei gras, kapia şi ceva roşii tăiate felii. Se presară un pic de boia de ardei dulce.

Se bagă la cuptor şi se lasă acolo până intră furculiţa usor in carne si cartofii sunt făcuţi. Se scot şi se mănâncă. Acest gustos preparat trebuie însoţit cu un vin rose, de exemplu Busuioacă de Bohotin, bine răcit. Merge şi un Pinot Noir la temperatura camerei, gusturile pot fi variate. Poftă bună!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky