O rețetă extrem de simplă și gustoasă: Dovlecei pane cu mujdei și iaurt

Îmi aduc aminte de anii copilăriei, când, imediat ce începea vara, în blocul unde stăteam mirosea numai a dovlecei prăjiți. Era normal, dovleceii sunt ieftini  și ușor de preparat, gustoși și astfel scapi convenabil de foame. Iar in zilele noastre nu mai trebuie nici sa astepti vara, pentru ca poti gasi dovlecei, la supermarket, pe toata perioada anului.

Nicole are o reteță îmbunătățită, de dovlecei pane cu mujdei și iaurt.

Este invitata noastră, să ne spună cum a procedat. Nicole, ai legătura!

 Eu nu rezist niciodată în fața unei farfurii pline cu dovlecei pane însoțiți din belșug de nelipsitul mujdei de usturoi și iaurt. Mănânc până la ultima bucățica, iar a două zi mă gândesc cu poftă la cât de buni au fost și mă abțin cu greu să mai pregătesc o porție, de teamă să nu mă plictisesc de această gustare foarte sățioasa pe care o poate prepara oricine foarte ușor. 

Ingrediente:

2 dovlecei- 500 gr.
2 oua
80 gr. faina
½ lingurita sare
½ lingurita oregano
2 catei de usturoi
½ lingurita otet
2 linguri ulei masline
3 linguri iaurt

Pregatesc dovleceii pe care ii tai in rondele mai grosute de aproximativ 5-6 mm., ii presar cu putina sare si ii las putin sa se scurga pe o farfurie in care am asezat dedesubt un prosop de hartie.

Bat cele doua oua cu un praf de sare, apoi pun intr-un bol separat faina si o jumatate de lingurita de oregano uscat.

Tamponez bine feliile de dovlecel care au eliminat o gramada de apa, dupa care le iau una cate una si le tavalesc prin faina si ou batut, repetand operatiunea pentru o crusta cat mai consistenta.

Le prajesc in tigaia de fonta pe care am asezat-o pe ochiul mediu al aragazului la foc minim pana se patrund usor si capata o culoare aramie.

Pentru mujdei, pisez foarte bine usturoiul intr-un mojar cu putina sare, picur cativa stropi de otet pentru a-i mai lua din iuteala, apoi adaug incet doua linguri de ulei de masline amestecand mereu pana obtin un soi de maioneza.

La final adaug cele trei linguri de iaurt si il omogenizez bine.

Au iesit, intr-adevar, doua portii generoase, dar a mea a fost putin mai mare…

Să aveți poftă!

retete culinare

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky