Regele care are hemoroizi si mănâncă din conserve

ATENTIE! Aveti rabdare si cititi pana la capat!

Un șofer de TIR, care face curse prin întreaga Europă, poate să câștige și 2000 de euro. Mai mult decât un medic. Plus că se plimbă toată ziua… Ce, asta e muncă?! Nu mai zic că așa meserie, să scapi de nevastă, săptămâni la rând, doar marinarii și astronauții mai au. Să mai amintesc de schimbul de experiențe cultural-erotice cu tot felul de băștinașe ale locurilor vizitate? Așa își închipuie mulți că înseamnă să fii șofer de camion…

Un șofer de TIR, cu ditamai camionul, are un singur dușman pe șosele: alt șofer de TIR. În rest, camionului trebuie să-i faci loc atunci când vrea să iasă de pe un drum secundar, că doar nu ai atâta minte cât să te pui cu câteva tone de oțel.

Ați înțeles ideea, șoferul de TIR este Regele șoselelor. Se cuvine, însă, să privim cu atenție la „majestatea” sa.

Dacă nu vrea să dea jumătate din bani pe mâncare la restaurant, șoferul de TIR va mânca multe mezeluri, sandviciuri, tot felul de porcării… Când și când, va găti pe un primus de camping câte o tocană din te miri ce prinde să cumpere într-un magazin de periferie. E de închipuit că nu poți să intri cu camionul după tine, pe străzi de sate și orășele, căutând o băcănie cu carne proaspătă și cartofi noi.

Ar mai trebui să pricepem că șoferul de TIR este supus unor riscuri de a face rost de niște boli, profesionale să le zicem. Poziția îndelungată la volan promite hernii de disc, lombare sau cervicale. Statul îndelung pe scaun și mâncarea proastă asigură hemoroizii. Vibrațiile motorului și ale rulării favorizează cancerul de prostată, cred unii medici. Să nu mai vorbim de gastrită, pe motiv de mâncare proastă și o grămadă de cafea și țigări. Depărtarea de casă și familie s-ar putea să fie motiv și de presiune psihică pentru unii șoferi de camion.

Oboseala strânsă după mii de kilometri parcurși, uneori pe vreme ploioasă, zăpezi sau polei este unul dintre cei mai mari dușmani ai șoferului profesionist. Nu vă închipuiți că este ușor!

Șoferii de TIR se confruntă și cu hoții care le vor marfa. Nu de puține ori, chiar și în parcări păzite, șoferii s-au trezit cu prelata tăiată și fără marfă.

Așa că atunci când vedeți un camion, gândiți-vă prin câte trece șoferul lui! Fiți mai îngăduitori și arătați mai mult respect acestor regi ai șoselelor!

soferi de camion TIR 2
Foto Facebook – Șoferii Profesioniști din România

19 comentarii la „Regele care are hemoroizi si mănâncă din conserve”

 1. adevarat este totce este zis an comentariu . dar nu avem alte alternative sa castigam bani sa ne putem antretine familia.

  Răspunde
 2. Pana la urma ce se vrea acest eFoarteBine? Un blog ,un grup , un site pe care toti refulatii sa intre si sa improaste cu noroi niste oameni care muncesc din greu observ in raspunsul anterior o formulare neacademica (bossulica) o expresie des folosita de boschetarii abia treziti din betie care abordeaza cetatenii pe strada pentru ceva maruntis . Ori respecta ceea ce este un blog de calatorii ,mancare, sanatate whatever. Scrieti domnilor despre calatorii , mancare, .etc ! Eu nu consider un gand bun sa te legi niste oameni a care cu adevarat fac mari sacrificii care isi risca sanatatea ca toti cetatenii acestei tari inclusiv scriitori fara har sa aiba cele trebuincioase traiului . Consider articolul de mai sus o INSULTA la adresa soferilor profesionisti . Spune-mi pe ce strada mergi pe jos cand ploua !Poate EU sofer de duminica , sa te spal de infumurare cu apa dintr-o baltoaca, asta ca sa curat reputatia colegilor PROFESIONISTI.

  Răspunde
  • Mario, cred că ai făcut la fel ca Road King – căruia i-am spus în glumă Bossulică. Nu ai citit tot articolul. Altfel ți-ai fi dat seama, cum au făcut-o sute de șoferi care au citit articolul și i-au dat share pe Facebook, că nu este o insultă la adresa șoferilor profesioniști, ci chiar o radiografie reală asupra vieții grele pe care aceștia o duc. Același îndemn ți-l adresez și ție. Ai răbdare și citește până la capăt! Baftă!

   Răspunde
   • nu prea ai nici haz si nici coerenta, iar de structura articolului…dumnezeu cu mila! pacat de jurnalistii adevarati care n-au ocazia si sansa sa scrie pe un site/blog cu audienta… mai citeste, mai invata ca e plina piata de amatori ca tine!

    Răspunde
  • Pitagora, tu defapt te crezi ceva ce nu poti fi sau nu vei putea vreodata. Cine te-a mintit pe tine ca cei care nu au invatat sunt neaparat soferi? Esti foarte frustrat si nesimtit pe deasupra. Nu are nici un rost sa te jignesc ca oricum nu iti dai seama undr ai gresit. Sa auzim de bine 👍

   Răspunde
 3. Adevarat100% ce este kingule nu ai hemoroizi???Stai liniștit ca o să ii ai sau poate nu ai kilometrii pentru a avea hemoroizi😊

  Răspunde
 4. Un singur lucru nu e atins aici,si cred ca la fel de important.Plata reala a soferului pe cartea de munca e in general minim pe economie, cu repercusiunile de mai tarziu,,pensie,,somaj etc. Diurna nu e plata ci un drept.

  Răspunde
 5. Nu e usor nici pentru un muncitor indiferent de scoala de stiudii de profesie e usor pentru cei ce au furat fura si ne conduc si ne tin ca pe niste sclavi lucram mult batjocura multa salar mic

  Răspunde
 6. Eu respect toate meseriile ca fiecare au pro si contra eu am ales da fac sofer cu placerile meseriei si neplacerile dar cine a scris acest mesaj nici nu stie cu ce se manânca soferia cu adevarat care o face din pasiune , apropo de femei avem si noi acasa familie si neveste care ne asteapta si nu cred ca daca mancam la cabina dam bani la femei , cu sanatatea si stresu i cam asa dar cu comportamentu pe stada mai reflecta câti soferi de tir iau atitudine si va salvezza voluntar si in voluntar in situazi de pericol când e ceva pe stada pune avarile si nu te Lasa sa depasesti , respecta un sofer de tir ca nu are nici un interes sa te deranjeze conducator auto de duminica , de acolo sus vede inaintea ta pericolo . Scuzatim ortografia ca sânt doar un camionagiu . Drumuri bune profesionisti si non . Viktor . Over size transport .

  Răspunde
  • Viktor, și eu respect această meserie, de aceea am și scris acest articol. Partea cu femeile, din articol, este o ironie față de cei care-și închipuie tot felul de trăsnăi în legătură cu adevărata viața a șoferilor de camion. Respect!

   Răspunde
  • Nu ai înțeles nimic colegule, el a zis că: AȘA CREDE LUMEA DESPRE NOI, ȘOFERII, CĂ MERGEM LA CURVE ȘI CĂ SUNTEM FERICIȚI CĂ STĂM DEPARTE DE FAMILIE… citește încă o dată și după îți spui părerea…

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.