Prin Muntenegru: De ce mi-a plăcut Budva mai mult ca Mamaia

Cu gândul la noi destinații pentru vacanța de vară mi-am adus aminte de vacanța trecută, în Muntenegru. V-am povestit pe repede înainte ce mi-a plăcut pe acolo sau cât de interesantă a fost experiența din Parcul Național Biogradska Gora. Azi mă voi opri asupra orașului muntenegrean Budva.

Indiferent ce ați vrea să faceți în Muntenegru, cred că nu trebuie să ratați stațiunea Budva. Un fel de Mamaia de pe litoralul românesc, dar nu din punct de vedere al fițoșeniei cât, mai degrabă, al aglomerației și popularității de care se bucură acest loc.

Nu știu dacă nu v-am zis deja, dar chiar dacă Muntenegru nu este membră a Uniunii Europene, moneda națională este euro. Ceea ce m-a scutit de tot felul de calcule și tranzacții.

Ploaia m-a gonit din Kotor (unde aveam să urc cele 1350 de trepte ale cetății – vă povestesc asta data viitoare) ajungând într-o Budva aglomerată cu hoteluri de 10+ nivele și un cer posomorât. Cât am stat la discuții cu creveții din farfurie, pe o terasă chiar pe plajă, a ieșit și Soarele.

Am prins curaj, și după ce am admirat bărcile milionarilor Europei, am intrat în vechea cetate a Budvei. Parcă vedeam ceva din Veneția. Nu-i așa că e stereotip să spun că a fost frumos? Și ce ați vrea să zic? Mi-a plăcut. Uitați-vă pe poze și ziceți și voi dacă nu e fain!

Muntenegru Budva (2) Muntenegru Budva (3) Muntenegru Budva (4) Muntenegru Budva (5) Muntenegru Budva (6) Muntenegru Budva (7) Muntenegru Budva (8) Muntenegru Budva (9) Muntenegru Budva (10) Muntenegru Budva (11) Muntenegru Budva (12) Muntenegru Budva (13) Muntenegru Budva (14) Muntenegru Budva (15) Muntenegru Budva (16) Muntenegru Budva (17) Muntenegru Budva (18) Muntenegru Budva (19) Muntenegru Budva (20) Muntenegru Budva (21) Muntenegru Budva (22) Muntenegru Budva (23) Muntenegru Budva (24) Muntenegru Budva (25) Muntenegru Budva (26) Muntenegru Budva (27) Muntenegru Budva (28) Muntenegru Budva (29)

3 Comentarii

  1. 1
    Elena says:

    Am tot auzit de asemanarea dintre Budva si Mamaia. Chiar nu inteleg. Nu vad nicio legatura intre cele doua.

  2. 2
    Dorina says:

    singura diferenta cred ca este autoturismul si trenul

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Dacă dorești să șterg datele tale, trimite-mi o solicitare la adresa de email de la "Contact"


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.