Primăvară în copaci și în suflet. Femeile fac o bucurie bărbaților

E ca după război. E o bucurie generală că am scăpat, optimismul se plimbă cu capul descoperit pe stradă. Și dacă cerul mai este străbătut ori acoperit de nori tot nu contează. Știi că mâine sunt toate șansele ca Soarele să-ți zâmbească. Sau poimâine…

Florile sunt mai frumoase ca orice bună intenție. Cine poate rezista în fața zâmbetului unei narcise, cum poți rămâne indiferent ocheadelor olfactive venite de la o zambilă?! Iar lăcrămioarele… pentru ele a apărut primăvara. Iar ghioceii, dacă ei nu sunt însăși primăvara, atunci cine? În plus, se știe, primăvara plouă cu pisici mici.

Un vechi prieten virtual, santos, mi-a spus, mai demult, povestea ghiocelului:

Odată, Soarele coborî într-un sat, la horă, luând chipul unui fecior. Un zmeu l-a pândit şi l-a răpit dintre oameni, închizându-l într-o temniţă. Lumea se întristase. Păsările nu mai cântau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii nu mai râdeau.

Nimeni nu îndrăznea să-l înfrunte pe zmeu, dar într-o zi, un tânăr voinic s-a hotărât să plece să salveze soarele. Mulţi dintre pământeni l-au condus şi i-au dat din puterile lor ca să-l ajute să-l biruie pe zmeu şi să elibereze Soarele. Drumul lui a durat trei anotimpuri: vara, toamna şi iarna.

A găsit castelul zmeului şi au început lupta. S-au înfruntat zile întregi până când zmeul a fost doborât. Slăbit de puteri şi rănit, tânărul eliberă Soarele. Acesta se ridică pe cer înveselind şi bucurând lumea. A reînviat natura, oamenii s-au bucurat, dar viteazul n-a ajuns să vadă primăvara. Sângele cald din răni i s-a scurs în zăpadă. Pe când aceasta se topea, răsăreau flori albe, ghioceii, vestitorii primăverii.

Pe de altă parte cum să nu iubești primăvara, indiferent că ești bărbat sau femeie? Femeile se bucură că pot scoate garderoba mulată și decoltată la purtare, bărbații au aceeași bucurie. Că doar se știe că ce place femeilor trebuie să încânte și bărbații. Ha ha! Se întorc și berzele

Pe subiect, vezi și astea:

99 de poze superbe care povestesc despre primăvară

 

1 Comentariu

  1. 1
    luminita says:

    Optimist! Primavara frumoasa!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.