Preview estival – Mamaia 2016: Aceleași fițe, acum și pentru bicicliști

Sutiene push-up care-și fac treaba cu exces de zel, lanțuri din aur masiv, bluze cu fereastră la buric, turiști de o zi și alții de mai multe … dați de gol de primul bronz din 2016. Cam acesta este peisajul, la prima vedere, în Mamaia lui 1 Mai 2016. De fapt, o avanpremieră a sezonului estival ce este gata să se tăvălească prin nisipul înfierbântat de iunie.

Nimic ieșit din comun în Mamaia pe care o știm, aceleași terase cu prețuri de Mediterană, patiserii pe dreapta și restaurante pe stânga. O merdenea în viteză sau un Cordon Bleu cu cartofi prăjiți și salată de varză. Adică de la 2 lei la 33 de lei.

Și totuși ar fi ceva schimbat. Și nu e chiar nesemnificativ. După ce cocalarii și-au împins dreptul de a-și plimba bolizii, cu decibelii revărsați pe afară, până pe plajă, acum hipsterii cu biciclete pot vâjâi printre oamenii ieșiți la promenadă pe strada fără nume, dar principală, din Mamaia.

Mai exact, municipalitatea a hotărât că micuții trebuie ținuți în lesă, ca bichonii, să nu cumva să ți-i întindă pe jos bicicliștii europeni, cu dreptul de a se plimba pe două roți fix prin mijlocul celei mai aglomerate artere din Mamaia. O glumă. Proastă. Nu vorbim de lipsa de educație a populației, care ignoră cu talent însemnele de pe asfalt, care delimitează pista pentru bicicliști, ci rămânem proști în fața ideii de a hotărî că bicicliștii e musai să rămână încălecați, oriunde și orice ar fi. Pentru că așa a înțeles cineva din Primărie civilizația: “Să dăm drepturi bicicliștilor!” Așa… anapoda.

Terase pline de 1 Mai. Ziua. Îți dai seama ce e noaptea. Mamaia e plină de viață. Plajele se uită la turiștii care încă nu îndrăznesc să se despoaie chiar de tot. Dar nimeni nu-și pierde speranța: după o votcă și patru beri, apa e chiar caldă și nimeni nu mai face diferența între chiloți de bumbac și slip de plajă. Aparent.

Am găsit și un hotel de 3 stele și jumătate. Corect. Hotel de 3,5 stele. Adică aveai cameră de confort 4 stele, dar nu exista sală de conferințe. Fix neinteresant pentru turistul obișnuit, dar de aceea nu poate avea 4 stele. Aha. Priceput și asta. Avea camere libere. 200 lei/camera.

Pe plaja H2O se organiza un mare show cu muzică electronică unerground. Unii dintre cei care așteptau dincolo de gardurile care separau plătitorii de oamenii liberi păreau că au dormit pe plajă. După numărul de sticle ce luceau prin nisip, se pare că a fost o noapte rece.

BONUS! Filmare aeriană :: După poze, aveţi un filmuleţ cu plaja H2O din Mamaia, pe 1 Mai 2016.. Ca să vă faceţi o idee.
Mulţumesc Claboo Media!

piste biciclete Mamaia

pista biciclete Mamaia

pista biciclete Mamaia

Mamaia

Mamaia 2016 (6)Mamaia 2016 (2)

plaja Mamaia

plaja H2O Mamaia

Filmare aeriană Mamaia – 1 Mai 2016

FB page

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.