Muzeul Astra din Sibiu, 100ha de splendoare

Să ajungi în Sibiu şi să nu vizitezi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale “Astra” e ca şi cum ai înţelege că Bucureştiul înseamnă doar AFI Palace Cotroceni şi cele mai bune bucate munteneşti sunt de la KFC.

Muzeul are o istorie veche şi multe de arătat curioşilor entuziaşti, dotaţi cu răbdare. Aproape 100 de hectare din care 42ha rezervate exponatelor, 10 km de alei, 400 de construcţii şi 21.000 obiecte de inventar. Şi un lac superb. Acesta este Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale “Astra”.

Îl găseşti la aproximtiv 4 km distanţă de Sibiu, când o apuci spre Cisnădioara, un pic mai încolo de Grădina Zoologică. Să nu faci greşeala să crezi că acest minunat obiectiv este bun de vizitat pe timp de vară.

Dacă nu e vreme de plimbat cu caleaşca, atunci să ştii că e numai bine de plimbat cu sania trasă de cai. Până vei ajunge la Sibiu, dă o tură printre pozele făcute de mine.

Muzeul Astra Sibiu (1) Muzeul Astra Sibiu (2) Muzeul Astra Sibiu (3) Muzeul Astra Sibiu (4) Muzeul Astra Sibiu (5) Muzeul Astra Sibiu (6) Muzeul Astra Sibiu (7) Muzeul Astra Sibiu (8) Muzeul Astra Sibiu (9) Muzeul Astra Sibiu (10) Muzeul Astra Sibiu (11) Muzeul Astra Sibiu (12) Muzeul Astra Sibiu (13) Muzeul Astra Sibiu (14) Muzeul Astra Sibiu (15) Muzeul Astra Sibiu (16) Muzeul Astra Sibiu (17)

Povestea Muzeului ASTRA începe în urmă cu mai bine de un secol, odată cu primele manifestări ale unui vis al românilor din Transilvania de a organiza la Sibiu, sub egida Asociaţiunii pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, o colecţie etnografică. Aceasta avea rolul de a pune în valoare cele mai reprezentative mărturii despre specificul românesc, despre ceea ce ne diferenţia în comparaţie cu alte popoare, lucruri şi fenomene care puteau explica tuturor cine suntem. „Productele” măiestriei românilor trebuia să reprezinte dovada creativităţii tehnice şi ale hărniciei acestui neam. Prima expoziţie a Muzeului Asociaţiunii, instituţie de la care provine numele ASTRA, a avut loc în 1905.

1. Bilet intrare adulţi 17,00 lei/persoană
2. Bilet intrare pensionari 10,00 lei/persoană
3. Bilet intrare elevi şi studenţi 3,50 lei/persoană
4. Bilet intrare adulţi în grupuri organizate > 20 persoane – 12,00 lei/ persoană
5. Bilet intrare elevi şi studenţi în grupuri organizate >20 persoane – 2,00 lei/ persoană

Mai multe detalii pe www.mcpt.muzeulastra.ro

Facebook Comments
About Marius Stroe 354 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*