Grafic: Ce trebuie să punem în farfurie

S-au făcut şi s-au publicat o grămadă de studii având drept subiect cantitatea de alimente pe care ar trebui să o mâncăm, astfel încât să ne putem bucura, în continuare, de o bună sănătate. Dar cine umblă cu cântarul după el? Se pare că nu e nevoie să-ţi cântăreşti fiecare porţie de mâncare, dacă reţii vreo câteva asocieri foarte simple, între cantitatea unui aliment ce poate fi mâncat la o masă şi dimensiunea mâinilor.

Cele 5 principii pentru o dietă sănătoasă

1. O mână deschisă – este cantitatea de legume pe care trebuie să o mănânci în fiecare zi

2. Zona din faţă a pumnului încleştat – este egală cu cantitatea de carbohidtraţi de care aveţi nevoie (orez, cereale, paste, pâine).

3. Dimensiunea palmei tale indică câtă carne ar trebui să mâncaţi într-o zi.

4. Zona de pumn întreg încleştat este aproximativ egală cu cantitatea de fructe pe care trebuie să o mănânci pentru a menţine o bună stare de sănătate.

5. Zona vârfului degetului arătător este cantitatea de unt şi grăsime animală pe care o puteţi mânca fără să dăuneze organismului vostru.

grafic mancare

Odată ce aţi aflat acest truc nu va fi deloc greu să dozaţi corect cantitatea de mâncare. Este suficient să ţineţi cont de porţiile de zi cu zi pentru diferite alimente şi să împărţiţi în trei părţi mici: mic dejun, prânz, cină.

Cum adică? La un grătar să nu mănânci 5 mici, o ceafă de porc, o coastă şi două copane de pui? Aaaaa…*

* 60% din decesele din România au drept cauză boli cardiovasculare. Iar incidenţa acestor boli a crescut în ultimii 10-15 ani, avertizează cardiologii. Aceste statistici explică şi de ce românii au cea mai scăzută speranţă de viaţă din Uniunea Europeană. sursa: digi24.ro

Grafic şi text adaptate după www.brightside.me

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky