Băut la volan? Poliţia te învaţă cum să scapi de dosar penal

Faptele sunt deja ştiute de presa din toată România. Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, este tras pe dreapta de către poliţişti. Acesta le spune poliţiştilor cine este după care pleacă, fără alte discuţii, că nu avea el chef sau avea motivele lui să nu stea la vorbe, legitimări şi alte chestii cu poliţiştii.

Poliţia se ia după el, până acasă. Aici vreo 3 echipaje de poliţişti, stau la parlamentări peste gard, cică.

În timpul ăsta, treaba devenind publică, oamenii se gândesc dacă nu cumva omul o fi fost beat, de n-a vrut să oprească la indicaţia poliţiştilor. Eram siguri că Poliţia va lămuri acest lucru.

Am sunat eu azi, unde am stat de vorbă cu purtătoarea de cuvânt a IPJ Călăraşi. Redau discuţia mai jos. Da, mi-am permis să fac acest lucru pentru că nu este o discuţie privată, ci o discuţie între un jurnalist şi purtătorul de cuvânt al unei instituţii.

Pe scurt, pt cei care nu au răbdare să asculte toată discuţia, purtătoarea de cuvânt a IPJ Călăraşi ne-a confirmat că “un bărbat de 49 de ani”, care avea domiciliul acolo unde se strânseseră poliţiştii, a refuzat să se supună indicaţiilor poliţiştilor şi a plecat acasă, până unde a fost urmărit.

Am întrebat dacă i s-a cerut un alcooltest, ceva… Mi s-a răspuns că nu s-a putut discuta cu şoferul, aflat la domiciliu, pentru că acesta a refuzat orice discuţie cu poliţiştii. Deci, nu s-a suflat în alcooltest, nici nu s-au prelevat probe biologice. Adică nu se ştie dacă dl Vasile Iliuţă era beat.

Mai mult decât atât, aflăm de la Poliţie că nu se poate vorbi de infracţiunea de sustragere de la prelevarea de probe pentru determinarea alcoolemiei pentru că… poliţiştii nu i-ar fi solicitat asta pentru că şoferul a refuzat să discute cu poliţiştii.

Bravo, măăăă… Deci aflăm de la Poliţie cum scăpăm de dosar penal dacă suntem opriţi în trafic băuţi. Fugim de poliţie, ne ducem acasă şi nu au ce să ne facă. Doar suspendat permis şi amendă contravenţională. Pam, pam!

Eu nu zic că preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă, era băut la volan, ci doar cum să scape cineva băut la volan de dosar penal.
Dar dacă tot veni vorba, de ce să fi refuzat orice discuţie cu poliţiştii?! Şi de ce poliţiştilor le-a fost suficientă asta?! Şi ce căutau atâţia capi ai poliţiei în pelerinaj la domiciliul şefului CJ Călăraşi? Întrebări. Cine răspunde?

După aceste declarații, IPJ Calarasi a emis un comunicat de presa, ușor diferit prin părțile esențiale:

“În seara de 26 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Călărași au oprit pentru control un bărbat de 49 de ani, din Călărași.
Acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor, a continuat deplasarea, fiind găsit ulterior de polițiști la domiciliul său.
Față de acesta polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale și i-a fost suspendat dreptul de a conducere autovehicule pe drumurile publice, pentru nerespectarea indicațiilor polițistului.
În continuarea verificărilor efectuate, în cauză s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Polițiștii rutieri acționează permanent în teren pentru siguranța cetățenilor și creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, persoanele care încalcă legea fiind sancționate de polițiști.”

Președintele CJ Călărași zice altfel decât Poliția. Și mai zice că e scandal ieftin

CJ Călărași a emis și un comunicat de presă în care a explicat ce a făcut șeful Iliuță în timpul liber:

În seara zilei de 26 octombrie 2017, în jurul orelor 21.00, în timp ce se deplasa către locuința proprietate personală, președintele Consiliului Județean Călărași a fost oprit în trafic, în zona Spitalului Județean Călărași, de către un echipaj al Poliției Rutiere.

Domnul Vasile Iliuță i-a salutat pe cei doi reprezentanți ai Poliției care i-au solicitat prezentarea documentelor la control. Întrucât nu avea asupra sa actele, acesta s-a prezentat declinându-și identitatea și funcția deținută, moment în care cei doi polițiști i-au lăsat impresia că l-au recunoscut. Președintelui CJ, Vasile Iliuță, nu i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest și nici deplasarea în vederea recoltării de probe biologice.

Datorită faptului că organele de poliție nu mai avut alte solicitări șeful CJ Călărași și-a continuat drumul către casă, fără a avea sentimentul că ar fi “urmărit“ de către aceștia. La aproximativ 10 minute după ce domnul Vasile Iliuță a ajuns la destinație, în fața porții locuinței sale au apărut 3 echipaje de poliție cu girofarurile aprinse.

Vasile Iliuță: „După modul în care s-a acționat sunt convins că acest scandal ieftin, denigrator și rău intenționat este concertat. Aseară la apariția Poliției în fața locuinței mele am discutat cu comandantul Politiei Municipale Călărași, Nelu Paraschiv, și am spus că le stau la dispoziție astăzi. Nu mi s-a solicitat să îi însoțesc către secția de poliție și nici testarea cu aparatul etilotest.

Știrile apărute în presă nu corespund realității, fapt pentru care voi acționa în consecință. Nu mă sustrag niciunui control indiferent de ce natură ar fi el, respect legea și sper ca oamenii să înțeleagă că de 1 an și jumătate sunt ținta unei campanii de denigrare pentru simplul fapt că deranjez anumite interese”, a menționat Vasile Iliuță,președintele Consiliului Județean Călărași. (Final de comunicat)

Acum mai intervin eu o dată și mă mir: Poliția vine după președintele CJ acasă, cu girofarurile aprinse, ca să ce? Pe bune că polițiștii nu l-au pus să sufle în fiolă sau să meargă la analize? E posibil așa ceva? Ce a căutat șeful Poliției Municipale în fața porții lui Iliuță?

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.