Plaja de Marmură. Un loc care chiar există

Sigur că ar trebui să am pe undeva pe aici, prin acest blog, și o postare despre o destinație la fel de dragă românilor ca Valea Prahovei. De insula grecească Thasos vorbesc. Un loc tare pe sufletul conaționalilor mei, nu atât pentru că este destul de ieftin și foarte aproape, prin nordul Greciei insulare, ci și pentru că chiar este un tărâm absolut minunat.

Aleg, acum, să scriu despre un obiectiv pe care foarte mulți români care au văzut insula Thasos l-au ratat. Este vorba de Plaja de Marmură, Marble Beach – cum ar trebui să scrie în ghidurile turistice, dacă ar fi ales să divulge ceva despre acest loc. Dar poate că grecii au ales să mai păstreze secrete, de care să se bucure cei care le descoperă. Cum am fost şi noi…

Da, în hărţile turistice din Thasos, Plaja de Marmură nu apare. Am auzit de ea tot de la nişte români. Un loc superb pe care am ales să-l vizităm la ora răsăritului, o dată pentru frumuseţea luminii şi în al doilea rând, pentru a putea face poze nestingheriţi de alte prezenţe. Aşa a fost… La prima oră de lumină nu era nimeni pe Marble Beach – Plaja de Marmură. Încă ceva, denumirea nu este o figură de stil. Plaja este chiar din marmură, milioane de pietricele din marmură albă șefuite de apă. În apropiere este chiar o carieră de marmură, încă funcțională.

Ce ar trebui să vă povestesc? Pozele spun totul. Pun aici şi o hartă ca să vedeţi cum se ajunge din Limenas până la Plaja de Marmură. Adaug şi o poză cu ultimii vreo 2 km de drum, nu ca să vă descurajez ci ca să pricepeţi ce vă aşteaptă pe voi şi pe maşina voastră.

Apropo de poze, veţi vedea pe aici şi una cu salam uscat şi ardei gras. Am pus-o nu ca să vă arăt vouă că am reprezentat, cu mândrie, melteanul de România, ci ca să mă laud că am avut parte aici de cel mai frumos mic dejun. Vă asigur că nu am lăsat nici un pic de mizerie iar pescăruşului i-au plăcut pâinea şi  ardeii de Kaufland. Adică se poate mic dejun de rege şi la low cost…   😛

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (1)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (3)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (4)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (5)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (6)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (7)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (8)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (9)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (10)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (11)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (12)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (13)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (14)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (15)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (16)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (17)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (18)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (19)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (20)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (21)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (22)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (23)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (24)

Plaja de Marmura Marble Beach Thasos (25)

About Marius Stroe 437 Articles

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi!
Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant.
Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*