Plăceri (ne)vinovate. Burger suculent pentru fluturii din stomac

Trebuie să recunosc că, multă vreme, am crezut că burgerii pot fi găsiți doar în meniul centrelor fast-food. Pentru mine, de când mă știu, ultra-super-mega-burgerul era inegalabilul Big Mac de la Mc Donald’s. Nu-i vorbă… că celebrul buger este, în continuare, în topul preferințelor mele culinare, oferind unora motiv să mă califice drept un individ total lipsit de cultură culinară. Tot ce-i posibil, nimeni nu-i perfect.

Revenind la burgeri, de câțiva ani, am descoperit că celebra chiftea americană cu nume nemțesc (hamburger are legătură cu numele orașului german Hamburg) se află și în meniul unor restaurante puțin mai pretențioase. Așa se face că, din când în când, îmi place să comand câte un burger chiar dacă nu-s la Mec.

Julius mi-a făcut poftă, într-o sâmbătă, cu burgerii de la DonCafe Brasserie și duminică am fost acolo. Acolo în Dorobanți, pentru că mai e și acolo în Pipera. Eu am ales Corruption, un burger bogat, cu nume predestinat ruinării oricărui gând de dietă. O bucată generoasă de carne de vită condimentată cu măiestrie, însoțită de ciuperci proaspete, inele de ceapă caramelizată, o felie de brânză cheddar, bacon ușor rumenit…

Păi eu mai știu ce era acolo?! Că am început să salivez iar, numai la gândul festinului. Da, burgerul venea și cu o serie de cartofi prăjiți. Și ketchup dulce. Iar chifla, oh Doamne, era așa fragedă și gustoasă, unsă cu un sos de unt, usturoi și mirodenii… că nici dacă făceam o reclamă nu mă arătam mai încântat.

Cu note mai picante și aromate, burgerul Oriental, comandat de soția mea, merită și el cerut. Dar nu poate aspira la locul I. După gusturile mele, iar gusturile, știți și voi, nu se discută.

Am ratat oferta, de fapt am refuzat-o pe motiv de drag de permis auto. La doi bugeri, primeai o bere Carlsberg gratis. Prinsesem ultima zi din BurgerFest, petrecerea burgerilor inveseliți de bere. Oricum, cred că burgerul pe care l-am savurat potolește chiar și fluturii din stomac.

N-aș vrea să vă stric pofta de mâncare cu chestiuni meschine, gen prețuri. Doar pentru cei interesați de aspect: 43 lei pentru burgerul Corruption, 39 lei pentru burgerul Oriental, 9 lei un Cola la 250 ml, 15 lei un frappe. Cică frappeul a fost delicios, no1 în topul frappeurilor băute de doamna, dar Corruption… a făcut toți banii. Nu că n-aș vrea să prind și perioada de reduceri. Dar n-am auzit să fie așa ceva la burgeri. Poate de Crăciun, când orice burger pierde bătălia cu sărmăluțele și caltaboșii.

Nwradu.ro a făcut un top al celor mai gustoși burgeri din București și locurile unde te poți delecta cu ei. Este un articol care ar trebui salvat la favorite. Nu știi când ai chef de niște calorii în chiflă. Consultă, nepărat Turul Burgerilor.

buger-doncafe-bucuresti-2 buger-doncafe-bucuresti-3 buger-doncafe-bucuresti-4 buger-doncafe-bucuresti-5 buger-doncafe-bucuresti-6 buger-doncafe-bucuresti-7 buger-doncafe-bucuresti-1

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.