Pianul lui Ciprian Porumbescu e la mine

La 25 km drum de Suceava, prin nişte hârtoape pitoreşti, cu voinţă şi o maşină de care să nu-ţi fie milă, poţi să ajungi taman la badea Ciprian Porumbescu în poartă. Nu l-am găsit când am ajuns. L-or fi căutat şi alţii, de aceea bănuiesc că oameni hotărâţi au bătut belciuge în uşă, ca să ferece intrarea.

Am avut un dram de noroc. Am găsit o fereastră deschisă prin care am furişat, curios, obiectivul aparatului de fotografiat. Aşa am obţinut o poză cu pianul pe care or fi răsunat vreodată cântece ticluite de maestrul Baladei. Era ziua mea de naştere. Am luat-o ca pe un cadou. Poza a ieşit slabă pentru că perdeaua avea chef de joacă. Dar când mi-e dor de Porumbescu, mă uit la pianul lui. În zilele bune aud chiar poveşti pe note…

Ciprian Porumbescu (1) Ciprian Porumbescu (3) Ciprian Porumbescu (4) Ciprian Porumbescu (5) Ciprian Porumbescu (6) Ciprian Porumbescu (7)

Ascultă BALADA!

Facebook Comments
About Marius Stroe 354 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*