Petrece timp de calitate cu copilul tău: cântece și ghicitori amuzante pentru copii

Timpul pe care îl petreci cu copilul tău este prețios. Prinși între atâtea sarcini și activități zilnice, de multe ori uităm ceea ce este mai important: să ne conectăm cu cei de lângă noi. Dacă ai nevoie de instrumentele potrivite pentru a face acest lucru, să știi că acestea există. Cu copilul tău te poți conecta prin intermediul unor cântece și ghicitori amuzante pentru copii. Cum? Iată câteva sugestii și informații care te pot ajuta.

Alegeți împreună cântecele pe care le veți asculta 

Mai ales dacă ai înțeles cât este de important ca un copil să nu petreacă timp în fața ecranelor, trebuie să știi că ai la dispoziție o întreagă colectie cu cantece pentru prescolari la care să apelezi atunci când doriți să petreceți timp frumos împreună în familie. Alegeți cântecele pe care doriți să le ascultați, realizați împreună o listă de redare, apoi bucurați-vă de sunetul muzicii făcând orice activitate preferată sau pur și simplu relaxați-vă.

Muzica nu numai că destinde, dar pentru cei mici este o sursă inepuizabilă de informare și de distracții în același timp. Cântecele potrivite pentru preșcolari îi vor ajuta pe aceștia să se amuze, să danseze, să nu se plictisească, dar și să învețe. Cântecele au diverse tematici, astfel că se pot pune în pielea personajelor și pot descoperi în acestea o sursă de distracție pe măsură.

Ghicitorile pentru copii, dezvoltarea gândirii și sursă de distracție

Pe lângă cântece, și ghicitorile pot reprezenta o sursă de amuzament, dar și de cunoaștere pentru copii. Nu numai că aceste ghicitori amuzante pentru copii le va pune mintea la treabă, provocându-i să găsească soluțiile în cunoștințele pe care le au, dar îi va și distra pe măsură, mai ales atunci când vor descoperi soluțiile.

Ghicitorile pot fi considerate jocuri de gândire logică, dar în același timp jocuri prin care poți învăța. Alături de cântece, acestea ajută la dezvoltarea limbajului copiilor preșcolari, îi ajută pe aceștia să facă conexiuni inedite și să gândească dincolo de cuvintele simple pe care abia le descoperă.

Mai mult decât atât, cântecele și ghicitorile pentru copii reprezintă un instrument util în vederea consolidării relației părinți-copii, fiind sursă de distracție și amuzament, modalitate de petrecere a timpului liber și mijloc prin care comunicarea dintre părinți și copii este considerabil îmbunătățită.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky