Pentru pudibonzi, decadenţa se ascunde în artă

Oricât de rafinaţi ne-am crede în lanţul ăsta trofic care ne duce şi aduce în diferite ipostaze, ca oameni, nu vom înceta să fim animale cu raţiune. Nu vom înceta să fim cât se poate de sensibili la sex şi mâncare. Pentru că am descoperit că sexul e mişto am depăşit faza cu perioadele de rut.

Deci, ne place să mâncăm de 3-4 ori pe zi, să facem sex… fiecare după cum îl ţin puterile. Problema apare când omul vrea să pară altceva decât este. Din dorinţa sa de a se deosebi în mod categoric de animale, omul a impus reguli, care să-i înfrâneze chemările cărnii. Şi cum noi nu devenim altceva doar pentru că spunem asta… aşa a apărut disimularea.

Am zis că sexul este mai mult decât plăcerea cărnii şi am inventat filozofii care să pună sexul într-o poziţie din care să nu-l suspectăm ca fiind un mijloc în sine ci doar un mijloc pentru a atinge Nirvana, să zicem. Aha… sigur că da. D’aia e plină Kama Sutra mai mult de poziţii sexuale decât de modalităţi care să te ajute să transformi energia sexuală în ceva sublim care să-ţi ia sufletul de pe jos şi să ţi-l agaţe de stele.

Şi cum omului nu-i place doar să facă sex ci să şi privească sex, aşa au părut galeriile de artă în care artiştii au disimulat cât au putut. Fiecare, după cum i-a permis mentalitatea vremii, a scos la lumină, în faţa ochilor pofticioşi, mai un sân, un buric, un pubis dolofan, nişte coapse ademenitoare. E artă, bă, obsesdaţi sexual ce sunteţi!

Mâncăcioşii au inventat gastronomia. Arta de a mânca. Întrebaţi-l pe Matache măcelaru’! Mâncatul ăsta nu e aşa de simplu cum crede lumea. Vine un bucătar gras (unul slab nu e credibil) şi-ţi povesteşte cam ce ai vrea tu să mănânci şi cum e mai bine să amesteci proteinele şi grăsimile nesaturate în tigaia de teflon. E artă sau ce vreţi voi. După aia ţi se face mâncare şi deschizi frigiderul şi haleşti ceva. Ori comanzi o pizza.

Adică, să fiu bine înţeles, noi nu suntem animale: mâncăm de dragul artei culinare, facem sex ca să atingem Nirvana, nu ni se scurg ochii la sâni şi fese pictate ori fotografiate cu efect sepia, ci doar arta ne-a chemat să ne încântăm sufletul. Da. Aşa este… Şi marmota ce împacheta?Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.