A mirosit a pâine caldă în casă. Ziua Internațională a Pâinii

Vineri a fost Ziua Internaţională a Pâinii și cea mai bună formă de aniversare mi s-a părut a fi să mă apuc… de făcut pâine. Acum să nu vă închipuiţi că am moştenit secretul bunicuţelor care frământau coca în copaie, apoi o băgau la vatră, ca să miroasă pe toată strada a pâine caldă.

Trăim în vremuri în care tehnologia, câteodată, ne mai şi ajută. Drept pentru care mă recunosc posesorul unei minunăţii de maşină de făcut pâine. Un Moulinex pe care nu-l mai văd în lista asta.

Pentru cunoscători, am ales programul pentru pâine albă bază, 750 grame. Cu menţiunea că am ales făină albă fără amelioratori, adăugând la compoziţie măsline şi roşii uscate, în ulei cu usturoi, capere şi oregano. Chiar m-am temut că nu o să mai crească coca după ce am adăugat minunăţiile. Probabil că drojdia proaspătă şi laptele uşor încălzit au ajutat.

Ce să mai… În 3 ore şi 4 minute a mirosit şi la mine, în toată casa, a pâine caldă, îmbogăţită cu roşii uscate şi măsline. Era ora 11 noaptea, dar premeditasem şi un păstrăv afumat, tăvălit prin ulei mirodenit şi paprika. O sticlă cu bălan cinstit, de Ostrov, mă aştepta de vreo 3 ani să povestesc că vinul nu-şi pierde valoarea o dată cu trecerea timpului. Da, am păcătuit, zeul dietelor să mă ierte! Și m-am simțit foarte bine.

Nu-i aşa că am petrecut frumos de Ziua Internaţională a Pâinii?

Ziua Internationala a Painii (1) Ziua Internationala a Painii (2) Ziua Internationala a Painii (3) Ziua Internationala a Painii (4) Ziua Internationala a Painii (5) Ziua Internationala a Painii (6) Ziua Internationala a Painii (7) Ziua Internationala a Painii (8) Ziua Internationala a Painii (9) Ziua Internationala a Painii (10)

Facebook Comments
About Marius Stroe 353 Articles
Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi! Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant. Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*