Oamenii vor, totuși, știri pozitive. Cine ar fi crezut?!

Oamenii vor, totuși, știri pozitive, sau nu?! Citeam că unii de la nu știu ce site de știri au făcut un experiment: o săptămână au scris numai știri pozitive. Ce credeți că s-a întâmplat? Le-a scăzut traficul. Adică cititorilor nu le-a plăcut.

Treaba asta nu e destul de clară. Pentru că am găsit un articol din care reiese că oamenii vor, totuși, știri pozitive. S-a făcut un studiu. Oamenilor li s-a dat să aleagă ce vor să citească. Deși ei au spus că vor știri pozitive, atenția le-a fost atrasă mai degrabă de știrile negative. Cum așa?! Uite ce zice studiul:

 Ei bine, suntem foarte atenti la stirile negative fiindca avem tendinta de a crede ca lumea e mai buna decat este ea in realitate.

Faptul ca vedem lumea in culori mult mai pozitive decat ar trebui face ca stirile negative sa iasa mai mult in evidenta, sa fie cu atat mai surprinzatoare, chiar socante. Practic, doar pe un fond luminos se vad mai bine punctele negre.

Mda… E un soi de disonanță cognitivă. Vrem știri pozitive, dar le citim pe alea negative. Aveți tot articolul pe Hotnews.

Eu mă ocup și de un site de știri din Călărași. Unde a a apărut azi informația că în ultimele 24 de ore nu a apărut nici o infectare cu coronavirus. Vreau să vă spun că știrea asta a făcut record de accesări într-un timp foarte scurt. Știrea asta a fost citită de mai multe ori decât cele în care se anunța despre cazuri noi sau chiar vindecări de COVID-19.

Asta mi-a dat de gândit că oamenii vor, totuși, știri pozitive. Au nevoie de ceva care să-i streseze mai puțin, de informație care să le redea speranța, de vești bune atunci când în jurul lor se aude numai de șomaj, scumpiri, comorbidități și toate nenorocirile Pământului.

Poate chiar vom apuca vremurile alea în care oamenii să nu citească decât lucruri folositoare și nu toate rahaturile panicarde. Speranța moare ultima…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky