Nu mai salvăm Roșia Montană?

România se așteaptă ca pe 10 februarie să piardă procesul intentat de Gabriel Resources țării noastre pentru aurul de la Roșia Montană, după scandalul prin care locația a fost introdusă în patrimoniul UNESCO.

Surse guvernamentale au declarat că subiectul a fost discutat miercuri în ședința de Guvern, Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor așteptându-se ca România să fie obligată sa plătească cel puțin două miliarde de dolari. sursa: Digi24.ro

Între timp, Ciolacu dă vina pe Ciololoș, care la rândul lui azvârle pisica moartă peste gard la Victoraș Ponta. Până la urmă, la ce să te aștepți de la ăștia? Sunt politicieni și aruncă pisici de la unii la alții.

Eu mă gândesc ce mai fac cei care protestau ca să salveze Roșia Montană. Se duc să-și petreacă acolo concediile sau i-au lăsat pe oamenii de acolo în sărăcia lor?!

Asta scriam în octombrie 2011, pe un alt blog proprietate personală, da, pe motanes.ro

“Prima oară am fost în Roşia Montană în urmă cu vreo doi ani. Auzisem de nebunia cu americanadienii ăia care vor să distrugă satul ca să scoată aurul din munţi. Aiurea…

Au trecut anii şi Gold Corporation a tocat câteva zeci de milioane de euro în promovarea proiectului, terenuri, case noi pentru oamenii cărora le-a cumpărat terenurile. În timpul ăsta RMGC n-a scos un gram de aur, n-a produs un leu găurit.

Tot felul de etnobotanişti iubitori de cer albastru şi iarbă verde vorbesc de poluarea pe care ar produce-o cei de la RMGC dacă ar exploata aurul. Nu vor să citească, nu vor să asculte, nu vor să vadă că apa este deja poluată din cauza minelor de aur săpate pe vremea lui Ceauşescu şi părăsite de statul român de ani buni.

Acum câteva săptămâni am trecut din nou pe acolo. Mi-e greaţă când văd câţi specialişti în biologie, chimie, economie zace în românul care se pricepe, pe lângă politică&fotbal şi la exploatări miniere.
Da, nu-i lăsaţi pe cei de la Gold Corporation să ia aurul de la Roşia Montană (din care statul român ar avea de câştigat direct 1,8 miliarde dolari şi încă vreo 2,2 miliarde dolari din cheltuieli conexe), dar lăsaţi să moară satul Roşia Montană! Voi credeţi că oamenii ăia trăiesc din sloganurile voastre de sezon?!”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Clicky