Îmi aduc aminte de anii în care am descoperit berea Ursus. Eram adolescent și savuram cu orice ocazie gustoasa bere. Ursus mi-a fost martor la multe bucurii, mi-a fost și prieten cu care să împărtășesc dezamăgiri…
Am descoperit, însă, unde se bea cea mai bună bere Ursus, din România. Este Restaurantul Fabrica de Bere Ursus din Cluj Napoca. Am găsit aici o minunăție de bere nefiltrată, aurie, aromată și plină de savoare. Este o bere nepasteurizată, proaspătă. Nu mai zic…
Ca să alunece mai bine berea, am comandat ceea ce este numit, în meniu, Smoked osso buco, adică un ciolan de porc, afumat și copt, servit cu varză călită și cartofi copți cu usturoi. Nu mă încântă prea mult ideea de varză roșie în afară de salată acră, dar aici a mers. Cartofii au fost foarte gustoși. Iar CIOLANUL, offff, delicios, copt potrivit la cuptor, cu o crustă cumsecade. Nici nu salivez când mă gândesc.
Când aveți ocazia, nu ezitați să treceți cale de (măcar) trei beri și un ciolan. În Cluj, caută pe Google Maps, Restaurant Fabrica de Bere Ursus. O să ajungi exact unde trebuie.