Nana Farm: Întâlnire cu căluţii de vis

Am ajuns dintr-o întâmplare la Centrul de Echitaţie din comuna Nana. Eram în Belciugatele, tocmai mâncasem o saramură de crap şi leneveam, întins, pe malul lacului…

Curios pe unde am mai putea ajunge, prin împrejurimi, soţia şi-a adus aminte că undeva, prin Nana, ar fi un centru de echitaţie. În Fundulea văzusem indicatorul spre Nana… şi am pornit. GPS-ul de pe telefon.

Pe Google Maps, arăta vreo 20 km până acolo. Am zis că ajungem repede. Pardon… Un drum pietruit, care a pus la grea încercare toate şuruburile maşinuţei noastre ne-a ţinut ocupaţi aproape o oră. Am regretat şi nu prea. Între Solacolu şi Nana am întâlnit trei iepuri iepuroi de câmp, mari cât un câine de talie medie şi o căprioară. Da, ca în Bambi, nu capră ca în “caprele Irinucăi” lui Creangă. Păcat că nu am apucat să-i fac şi poze. Dacă am fi fost pe un drum mai circulat, cu siguranţă că sălbăticiunile nu s-ar fi aventurat la şosea.

Am răsuflat uşuraţi când GPS-ul lui Google ne-a spus că am ajuns la destinaţie. Am parcat sub nişte copaci, unde un pisoi privea în jos, părând că a pierdut ceva. Sigur avea treabă, nu prea s-a lăsat impresionat de prezenţa noastră.

Pe un gard, o plăcuţă zicea că suntem în faţa Centrului de Echitaţie pentru copii şi adulţi NANA FARM. Priveam o gospodărie normală, cu pomi mulţi şi un câine lup dincolo de poartă. Înainte ca gândul să facem cale întoarsă să se înfiripe mai adânc, am apăsat pe butonul unei sonerii. A venit şi ne-a întâmpinat… Geani. Un om sufletist, fără fasoane, ne-a făcut rapid cunoştinţă cu caii. De emoţie, am reuşit să fac nişte poze mişcate, subexpuse, prea puţin demne de scos în lume. Risc cu câteva…

Iosif Geani

Acum 6 ani, a lăsat sacoul şi cravata şi a venit la Nana, din Bucureşti. Lucra în vânzări auto, domeniu unde a cunoscut un succes profesional şi financiar important. Povesteşte că într-o zi i s-a făcut rău în maşină şi a hotărât că nu vrea să-şi piardă timpul cu lucruri care-l ţin departe de visul său. Recunoaşte că, de multe ori, visul său de linişte şi bucurie era să stea undeva, departe de nebunia din Bucureşti, înconjurat de cai. A îndrăznit să se gândească la un centru de echitaţie pe care să-l încropească în gospodăria părinţilor, în Nana.

Când avea deja vreo 3 ani de când pornise centrul de echitaţie, Geani a găsit o poză. Era el, mic copil, alături de bunicul său şi… cai. Locul unde fusese făcută poza, cu mulţi ani în urmă, era exact acolo unde este, acum, manejul. A fost mai mult decât un vis, este CLAR un destin.

Aurel Dicu

Actor, cascador, cu roluri în filme româneşti şi străine, Aurel a avut curaj şi încredere să se alăture prietenului Geani şi să pună bazele Centrului de echitaţie din Nana. Se înţeleg foarte bine şi sunt şi acum parteneri de afaceri şi pasiune.
Îi mărturisesc că îmi este, oarecum, frică de cai. Zâmbeşte şi-mi spune că este un început bun: “Oamenii cărora nu le este frică sunt periculoşi. Aceştia fac cele mai mari prostii. Un pic de frică, pe care să o controlezi, este bună. Fără frică eşti iresponsabil.” Mi-o spune un cascador care şi-a rupt destule în accidentele din cariera sa impresionantă.

La Nana Farm vin oamenii care vor să înveţe călărie, care iubesc caii şi natura. Un loc superb, unde în loc de mochetă pufoasă ai iarba verde şi în locul majordomilor în costume scorţoase găseşti oameni sinceri cu suflet frumos.
Foarte interesant, pentru că un cal nu este ca un câine, să-l poţi ţine în apartament, poţi să-ţi iei un mânz pe care să-l creşti şi cu care să te împrieteneşti, ţinându-l în Centrul de Echitaţie de la Nana. Vii aici când ai timp, stând liniştit că prietenul tău va beneficia de o îngrijire corespunzătoare şi dragostea unor oameni care au pus toată pasiunea într-o ocupaţie.

După ce vezi pozele de mai jos, intră şi pe site-ul Nana Farm, ca să afli mai multe despre un loc pe care nu poţi să-l uiţi!

Iată aici şi o hartă orientativă. Din mijlocul Bucureştiului, până la întlnirea cu căluţii, ai 55,8 Km. 😉

centru echitatie Nana Farm (1)

centru echitatie Nana Farm (2)

centru echitatie Nana Farm (3)

centru echitatie Nana Farm (4)

centru echitatie Nana Farm (5)

centru echitatie Nana Farm (6)

centru echitatie Nana Farm (7)

centru echitatie Nana Farm (8)

centru echitatie Nana Farm (9)

centru echitatie Nana Farm (10)

centru echitatie Nana Farm (11)

centru echitatie Nana Farm (12)

centru echitatie Nana Farm (13)

centru echitatie Nana Farm (14)

centru echitatie Nana Farm (15)

centru echitatie Nana Farm (16)

centru echitatie Nana Farm (17)

Geani şi Aurel, prieteni în acelaşi vis

Nana Farm

1 Comentariu

 1. 1
  Maria says:

  Acest loc este special , caii sunt minunați blânzi și frumoși , oamenii sunt amabili , primitori și prietenoși , instructori foarte buni și răbdători .E un loc in care te simți liber , relaxat și mai ales când ai așa ceva nu mai ai nevoie de telefoane …

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Dacă dorești să șterg datele tale, trimite-mi o solicitare la adresa de email de la "Contact"


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.