Ştiai? Printre tei, în București, Templul Hărţilor şi Cărţii Vechi

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Pe o stradă umbrită de tei, în București, există Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi. Ştiai? Majoritatea hărţilor vechi din acest edificiu cultural au fost donate de fostul prim-ministru Adrian Năstase. Ştiai? De fapt, cică muzeul ar fi ctitoria lui Adrian şi Daniela Năstase.

Pe str. Londra, nr. 39, în 16 săli amenajate tematic, însetaţii de cultură, ori pur şi simplu curioşii ca mine, îşi pot desfăta retina cu o colecţie fantastică de peste 800 de hărţi vechi, litografii, gravuri şi tot felul de minunăţii de a căror existenţă nu ai habar doar privind de afară.

La ora când am călcat pragul muzeului, nu era picior de vizitator pe acolo, indiciu temeinic că nu de aglomeraţie ar trebui să te temi, ci mai degrabă de golul pe care îl descoperi în dotarea ta culturală vizionând exponatele. Sau cine ştie?! Tu, du-te şi vezi!

Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (1) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (3) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (4) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (5) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (6) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (7) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (8) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (9) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (10) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (11) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (12) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (13) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (14) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (15) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (16) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (17)

About Marius Stroe 437 Articles

Dacă ți-a plăcut articolul, dă un SHARE ca să-l vadă și prietenii tăi!
Nu uita să mai treci și mâine pe aici să vezi dacă nu cumva am scris altceva interesant.
Cred că și acum mai sunt foarte multe lucruri de văzut și aflat de pe acest blog, așa că te invit să răsfoiești cât mai mult pe aici. Viața e frumoasă!

Comentează tu primul!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.


*