Ştiai? Printre tei, în București, Templul Hărţilor şi Cărţii Vechi

Pe o stradă umbrită de tei, în București, există Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi. Ştiai? Majoritatea hărţilor vechi din acest edificiu cultural au fost donate de fostul prim-ministru Adrian Năstase. Ştiai? De fapt, cică muzeul ar fi ctitoria lui Adrian şi Daniela Năstase.

Pe str. Londra, nr. 39, în 16 săli amenajate tematic, însetaţii de cultură, ori pur şi simplu curioşii ca mine, îşi pot desfăta retina cu o colecţie fantastică de peste 800 de hărţi vechi, litografii, gravuri şi tot felul de minunăţii de a căror existenţă nu ai habar doar privind de afară.

La ora când am călcat pragul muzeului, nu era picior de vizitator pe acolo, indiciu temeinic că nu de aglomeraţie ar trebui să te temi, ci mai degrabă de golul pe care îl descoperi în dotarea ta culturală vizionând exponatele. Sau cine ştie?! Tu, du-te şi vezi!

Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (1) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (3) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (4) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (5) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (6) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (7) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (8) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (9) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (10) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (11) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (12) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (13) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (14) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (15) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (16) Muzeu Hartilor si Cartii Vechi (17)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.