Moş Crăciun – Pruncul Iisus 3-0 (2-0)

La pauză era 2-0 pentru Moş Crăciun. La terminarea partidei dintre Moş Crăciun şi Pruncul Iisus scorul pe tabela (luminoasă) de marcaj arăta 3-0.

Peste tot, zilele acestea, Moş Crăciun hăhăie pestriţ în mii de culori. Deja “Crăciun fericit” a fost înlocuit, în mare măsură, cu “Sărbători fericite”! Poate vom uita că am sărbătorit, de fapt, Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. E mai comod Moş Crcăiun. Hristos e incomod. Te obligă. Numai dacă te gândeşti puţin îţi aduci aminte că Iisus s-a născut ca să moară pentru păcatele tale, jertfit pe cruce. Asta nu te poate face să te simţi bine. N-ai cum să mai bântui prin magazine să-ţi umpli sacoşele cu mâncare, băutură, haine, cadouri.

Primii care l-au aşezat pe Moş Crăciun peste ieslea sărăcăcioasă Pruncului au fost comercianţii. Ei au văzut că Iisus nu vinde. De fapt, comercianţii nu prea îl au la suflet pe Iisus de când i-a dat afară din templu. A venit rândul lor să-L gonească pe Iisus din Sărbătorile Noastre. Şi nouă ne-a plăcut mai mult moşul îmbrăcat în roşu decât Pruncul mititel înfăşeţel în scutec de bumbăcel. Moşu’ e mai cool, e de gaşcă, merge cu tine în mall, are crăciuniţe cu craci goi, bea Coca Cola.

Ho-ho-ho, Merry Christmas!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.