Monumentul eroilor din Carei și castelul grofului Karolyi

Cam la jumătate de oră de Satu Mare, un pic mai jos și mai la vest, se află un orășel despre care am auzit, prima dată, cred că la o lecție de istorie. Ori dintr-o carte cu povestiri istorice, unde mă impresionase Monumentul Eroilor din Carei.

Ajuns, așadar, în nord-vestul României nu am vrut să ratez această destinație. Nu am regretat, chiar dacă nu ai prea multe de făcut prin zonă.

Am văzut Monumentul Eroilor din Carei, care mi-a părut parcă mai mic și mai șters decât ce păstrasem în imaginația mea hrănită de poza din cartea cu povestiri istorice.

O destinație care nu trebuie neglijată, odată ajuns în Carei, este Castelul Karolyi, cu o istorie de peste 500 de ani, un monument arhitectonic pe care l-am găsit proaspăt renovat, numai bun de fotografiat.

Dacă vă interesează vreun pic istoria locului, Karolyi ăsta a fost un grof maghiar care a stăpânit zona prin 1400 și ceva… A făcut un castel, o tipografie, cică și un spital. În fine, ați reținut. Asta e de văzut în Carei.

Dacă îți place ce ai citit, atunci distribuie, te rog, prietenilor tăi de pe Facebook această postare! Butonul de SHARE e puțin mai jos.
Mulțumesc! 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.