Cam la jumătate de oră de Satu Mare, un pic mai jos și mai la vest, se află un orășel despre care am auzit, prima dată, cred că la o lecție de istorie. Ori dintr-o carte cu povestiri istorice, unde mă impresionase Monumentul Eroilor din Carei.

Ajuns, așadar, în nord-vestul României nu am vrut să ratez această destinație. Nu am regretat, chiar dacă nu ai prea multe de făcut prin zonă.

Am văzut Monumentul Eroilor din Carei, care mi-a părut parcă mai mic și mai șters decât ce păstrasem în imaginația mea hrănită de poza din cartea cu povestiri istorice.

O destinație care nu trebuie neglijată, odată ajuns în Carei, este Castelul Karolyi, cu o istorie de peste 500 de ani, un monument arhitectonic pe care l-am găsit proaspăt renovat, numai bun de fotografiat.

Dacă vă interesează vreun pic istoria locului, Karolyi ăsta a fost un grof maghiar care a stăpânit zona prin 1400 și ceva… A făcut un castel, o tipografie, cică și un spital. În fine, ați reținut. Asta e de văzut în Carei.

Dacă îți place ce ai citit, atunci distribuie, te rog, prietenilor tăi de pe Facebook această postare! Butonul de SHARE e puțin mai jos.
Mulțumesc! 🙂

Facebook Comments